Java-pengesluk eller nyttig PR

For 595 britiske pund kan du bli medlem i Java Forum. Her kan du få Java-informasjon og "komme med synspunkter og ønsker om Java på en åpen og fordomsfri måte."

For 595 britiske pund kan du bli medlem i Java Forum. Her kan du få Java-informasjon og "komme med synspunkter og ønsker om Java på en åpen og fordomsfri måte."

The Research Group har dannet en organisasjon kalt Java Forum, en gruppe som skal jobbe for fremgang og utvikling for Java.

Kunngjøringen skjedde på UK Network 97 i England tirsdag, og offisielt er Java Forum sponset av flere datakonsern med spesiell interesse for Java, inklusive Borland, Corel, IBM, Lotus, Microsoft, Netscape, Novell, Oracle, Sun Microsystems og Symantec.

Medlemsskap i forumet er åpent for alle Java-interesserte, både enkeltpersoner og bedrifter, men medlemsskapet er ikke billig: 595 britiske pund i året. For å få etablert forumet, skal det imidlertid ikke koste noenting å være med før januar 1998.

Forumet skal være vertskap for en serie faste arrangementer, konferanser og brifinger på Java- og nettverksrelaterte saker. Planen er at forumet skal utgi undersøkelser og rapporter for medlemmer, samt utgi et blad kalt Java Vision annenhver måned. Et eget nettsted for gruppen er også etablert, pluss en privat Usenet nyhetsgruppe og en uavhengig informasjonstjeneste.

Spørsmålet er hva dette forumet skal tilføre medlemmene som de ikke kunne fått ved å være med på de enkelte selskapenes utviklingsprogram.

Offisielt het det på pressekonferansen at forumet tilbyr interesserte parter et sted hvor de kan komme med synspunkter og ønsker om Java på en åpen og fordomsfri måte. Simon Moores, formann i The Research Group, sier at å utvikle et nytt teknologiforum er en kontinuerlig utfordring fordi en eventuell suksess til syvende og sist er avhengig av aktiv deltakelse fra både medlemmer og sponsorer.

- Min erfraring med denne bransjen tilsier at det er ganske bemerkelsesverdig at de ledende programvareleverandørene kommer til oss med spørsmål om vi vil lage et uavhengig og objektivt Java-forum, sier Moores.

Det er dessuten et problem at "alle" har hørt eller lest om Java, men veldig få har sett hvordan Java kan influere og påvirke hele fremtidens IT-industri. Det er her Java Forum skal inn på banen for å gjøre bransjen klar over hvilke muligheter Java kan åpne for.

Hvor vellykket dette forum blir, ser vi fra 1.1.98 når det begynner å koste å være medlem.

Til toppen