Java-tabbe fra Netscape

Det viser seg at Netscapes Internet Foundation Classes (IFC) ennå ikke er 100 % Pure Java-sertifiserte. Likevel har Netscape påstått dette i sin markedsføring i flere måneder.

Det viser seg at Netscapes Internet Foundation Classes (IFC) ennå ikke er 100 % Pure Java-sertifiserte. Likevel har Netscape påstått dette i sin markedsføring i flere måneder.

Firmaer som har utviklet og solgt IFC-baserte applikasjoner i tro på at de har vært 100 % Pure Java-sertifiserte, har nå fått vite at disse klassene aldri har passert noen 100 % Pure Java sertifiseringstest. Dette til tross for at Netscape Communications Corp. markedsfører IFC settet som 100 %Pure Java produkter.

JavaSoft, Sun Microsystems javadivisjon, har bedt Netscape om å gå bort fra 100 % Pure Java-markedsføringen inntil produktene er sertifiserte.

- Vi kan ikke favoritisere noen ved å gjøre et unntak for Netscape, sier George Paolini i JavaSoft til Computer Reseller News.

Problemet med Netscapes IFC-klasser er at de ikke inneholder alle komponentene i Java Development Kit 1.1. Dette kreves for å få en 100 % Pure Java-sertifisering. Et produkt kan bli 100 % Pure Java sertifisert dersom det passerer JavaSofts renhetstest. Produktet kan da garantert kjøres på hvilken som helst plattform som støtter Java. IFC-klassene fra Netscape er inne i sertifiseringsprosessene nå, men de er ennå ikke ferdig testede.

- Denne sertifiseringsprosessen tror vi vil være ferdig om kort tid, sier en talsmann for Netscape.

Selv om problemet trolig snart kan bli løst uten de store omprogrammeringsarbeidene, er dette en nyhet som allikevel påvirker andre utviklere. Når IFC ennå ikke er sertifisert som 100 % Pure Java, og Netscape har gitt inntrykk av at IFC er sertifisert, så kan firmaer som til nå har trodd de har bygget Pure Java-applikasjoner heller ikke markedføre sine produkter som 100 % Pure Java - før dette er i orden. Til nå har JavaSoft funnet løsninger på de fleste problemer firmanene har hatt ved å lage tillegg som gjør at produktene passererer sertifikasjonstesten.

Utviklere hos Netscape og JavaSoft arbeider nå for å inkluderer IFC i JavaSofts Java Foundation Classes. Disse vil garantert være 100 % Pure Java, men dette arbeidet er ennå ikke ferdig.

Utviklere i bransjen sier at de forventet at slike sertifikasjonsproblemer snart ville skje:

- Du har et par firmaer som utvikler nyheter veldig fort og da er det naturlig at de ikke er så koordinerte som de påstår å være, sier Eric Ly i Netmosphere Inc.

Netscape har hatt 100 % Pure Java merking på disse produktene i flere måneder, men det er uklart om de nå kommer til å gå bort fra denne markedsføringen i påvente av at produktene vil bli sertifiserte.

Til toppen