Java takler Windows og Active X

Med små spark i siden til Microsoft lanserer nå JavaSoft blant annet et nytt utviklingsmiljø for Windows og et konverteringsverktøy for Active X-komponenter.

Med små spark i siden til Microsoft lanserer nå JavaSoft blant annet et nytt utviklingsmiljø for Windows og et konverteringsverktøy for Active X-komponenter.

JavaSoft slår tilbake mot Microsofts kritikk av Windows-utviklingsmiljøet for Java. JavaSoft lanserte denne uken Java Performance Runtime for Windows (JPRW), som er basert på - og fullstendig kompatibelt med - Java Development Kit versjon 1.1. JPRW vil forbedre både hastighet og eksekvering av Java-applikasjoner på Windows-plattformen.

Pakken inneholder en implementasjon av Java Viritual Machine, Javas klassebibliotek og Symantecs just-in-time (JIT) kompilator for Java.

JIT-kompilatoren forbedrer JDK 1.1 og øker hastigheten på applikasjonene. Ifølge JavaSoft kjører Java-applikasjoner for Windows nå opptil ti ganger kjappere enn de gjorde før. Programvaren kan lastes ned fritt fra Suns Java-sider.

JavaSoft presenterer også endel nyheterer for JavaBeans-arkitekturen. Infobus vil bringe ny funksjonalitet for å lette utviklingen av JavaBeans og ny teknologi møter Microsofts ActiveX-satsing med programvare som rett og slett å konverterer disse til JavaBeans.

JavaBeans Migration Assistant for Active X er utviklet av JavaSoft i samarbeid med IBMs Taligent-divisjon. Assistenten konverterer Windows-baserte ActiveX-komponenter til Java-komponenter. Programmet genererer JavaBeans-kode fra ActiveX-kontroller, analyserer denne og gjør den om til 100 % Pure Java-kode. Konverteringen vil, ifølge JavaSoft, gi kjappere utførelse, redusert kompleksitet og mulighet for kjøring på alle Java-kompatible plattformer.JavaBeans Migration Assistant kan lastes ned i en Preview 2 versjon.

JavaBeans Brigde for Active X er utviklet for å la en hvilken som helst JavaBeans-komponent fungere innenfor COM/OLE/Active X-arkitekturene. Dette er ment som et tillegg slik at JavaBeans også kan fungere som en løsning i dette miljøet, og plattformuavhengige JavaBeans-komponenter kan utvikles i både Visual Basic, Microsoft Office og Microsoft Internet Explorer som 100 % Pure Java. Det er betaversjon nummer fire av JavaBeans Brigde for ActiveX som nå kan hentes ned.

InfoBus er en ny teknologi utviklet av Lotus i samarbeid med JavaSoft. InfoBus vil tilby et sett med Application Software Interface(API)-er for dynamisk dataoverføring slik at JavaBeans-komponenter kan utveksle informasjon om lister, tabeller og databaseinnhold seg imellom. Ifølge uttalelser fra både JavaSoft og Lotus, skal InfoBus-standarden brukes til å gjøre det enklere og raskere å lage kraftigere, interaktive Java-baserte Internett- og Intranett-applikasjoner. Foreløbig er det spesifikasjonen til InfoBus som er ferdig, og denne ligger ute til gjennomsyn og kommentarer på nettet. Innspill tas i mot frem til 23. august.

JavaSoft melder også at det nå er 36 applikasjoner som er sertifiserte som 100% Pure Java. Over 100 programpakker vil snart være ferdigtestede og klare for sertifisering.

Til toppen