BEDRIFTSTEKNOLOGI

Java vil dominere uansett nettmodell

En undersøkelse gjennomført av Borland International blant 5000 programvareutviklere, tyder på at Java vil bli et dominerende verktøy uavhengig av om morgendagens nettverk bygges rundt tunge eller tynne klienter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. sep. 1997 - 11:27

Undersøkelsen viser at 95 prosent vil bruke Java til å bygge nye applikasjoner og systemer, og til å integrere nytt og gammelt. 31 prosent sa at bruken av Java hittil har blitt hemmet av at eksisterende Java-verktøy gir applikasjoner med for dårlig ytelse. 25 prosent klaget også over at verktøyene hittil har vært for lite robuste og for upålitelige. Andre momenter utviklerne misliker med Java, er mangler ved virtuelle maskiner som gjør at applikasjoner egentlig ikke kan kjøres på tvers av ulike plattformer, og at det har vært for vanskelig å knytte seg til databaser.

Men dette er tydeligvis noe utviklerne mener Java vil legge bak seg. 80 prosent har planer om å bygge applikasjoner som gir tilgang til sentrale databaser. 48 prosent vil bruke Java til klient/tjener-applikasjoner. 38 prosent vil bygge store applikasjonssystemer etter en flerlags klient/-tjener-modell.

61 prosent mener at plattformuavhengighet er Java-språkets fremste egenskap. Andre fordeler med Java som respondentene trekker fram, er enkel spredning av applikasjoner og gode egenskaper på server-siden.

I en kommentar til undersøkelsen, sier Borlands toppsjef Delbert Yocam at utviklere ikke ser på Java som en faktor i tevlingen mellom ulike nettverksmodeller eller i en krig mellom Microsoft Windows og alternativene.

Borland laget undersøkelsen i forbindelse med utviklingen av Borland JBuilder, et Java-verktøy selskapet mener tilfredsstiller utviklernes krav. Undersøkelsen gir hold for påstanden om at nye verktøy er velkomne. 54 prosent av utviklerne sa de evaluerte alle nye verktøy, mens bare 8 prosent sa de allerede hadde bestemt seg for det verktøyet de ville standardisere på framover.

Et sentralt ønske er verktøy som svarer til de aller nyeste tekniske standardene, og som oppfyller kravene til "100% Pure Java". Plattformuavhengighet, et visuelt miljø, full JDBC databasetilknytning, et robust bibliotek for JavaBean-komponenter og enkel deling av JavaBean-komponenter er andre viktige krav.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.