BEDRIFTSTEKNOLOGI

Java VM slår ut JavaOS

En amerikansk undersøkelse viser at JavaOS krever for mye ressurser til å danke ut spesialiserte proprietære operativsystemer i mobilt utstyr. Leverandørene foretrekker Java virtuell maskin.

Liv Torild Mytting
4. juli 1997 - 16:32

Å kjøre Java virtuell maskin på toppen av proprietære operativsystemer vil bli den dominerende metoden for å koble håndholdte utstyrsenheter som mobiltelefoner, personsøkere, PDA-er osv til sentrale datanettverk, ifølge en undersøkelse SRI Consulting i California har gjennomført.

Undersøkelsen slår fast at flesteparten av leverandørene, blant dem Psion, Microware og Geoworks, vil legge inn support for Java virtuell maskin innen 1998. Veldig få - om noen - vil bruke erstatte sitt eget operativsystem med JavaOS.

- Nøkkelen her er å være i stand til å operere i frakoblet tilstand, sier James McAteer, konsulent hos SRI til InfoWorld. -Å laste ned javasnutter over et trådløst nettverk er bare ikke praktisk. Javasnutter krever alt for mye båndbredde til å kjøres over trådløse nett.

- Java krever mye minne. Til og med Java for NC trenger 4 megabytes lagringsplass og 4 megabytes minne, sier McAteer. - Psions EPOC32 plattform krever til sammenligning bare 2 megabytes.

Undersøkelsen er gjort på oppdrag av SRIs Tech Monitoring Program og har tittel "Platform Standard for the Hand-Held Devices".

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.