JavaEngine 1 i farta

Analytikerne venter at markedet for tynne Java klienter vil være oppe i syv millioner enheter i år 2000. JavaEngine-plattformen blir nå tilbudt PC-utviklere i første omgang, senere får Unix systemleverandører og andre utviklere som vil være raskt ute på dette markedet, tilgang til teknologien.

JavaEngine 1 referanseplattform er et maskin-/programvareprodukt som gjør det mulig for originalutstyrsprodusenter (OEMer) å bygge videre på bruken av tynne klientsystemer. JavaEngine 1 inneholder alle nødvendige elementer som skal til for dette, inkludert et designverktøy som er koblet sammen med Java-operativsystemet, teknisk trening, applikasjonsreferanser og nettverksserverteknologi.

JavaEngine 1 gir PC-utviklere adgang til tynne klienter slik at brukerne enkelt kan forflytte seg fra et PC til et Java-miljø.

Plattformen har en SPARC 11ep-prosessor og er tilgjengelig i en 100 MHz-versjon. Høyytelses 10/100 Base-T Ethernet gir båndbredde for selv de mest krevende Java-applikasjonene. Ellers inkluderer plattformen fargegrafikk, 16-bit stereo audio og utvidbart minne fra 8 til 64 MByte - for å nevne noe.

Operativsystemet er optimalisert for å utnytte den høye båndbredden som PCI-bussen integrert i microSPARC II-prosessoren gir. JavaEngine 1 vil være ute på prøve i september, mens den vil komme på markedet for utviklere i siste kvartal av 1997. Plattformen vil da selges i pakker på 10.000 enheter.

Acers Sertec-divisjon vil bruke JavaEngine 1 til å lage tynne klienter og serverprodukter for utdanningsmarkedet og Avec Electronics har annonsert at de vil bruke JavaEngine 1 i sine server- og klientprodukter. GTE har innlemmet JavaEngine 1 i sine siste planer for nettverksekspansjon.

Til toppen