JavaScript-guru dypt savnet

Yahoo har engasjert privatetterforsker i letingen.

JavaScript-guru dypt savnet
SAVNET: Forsvinningen til Luke Arduini har skapt et stort engasjement blant venner, familie og i utviklermiljøer, som nå er svært bekymret. 28-åringens signalement viser blant annet at han hadde tatovert Linux-slettekommandoen «rm -rf» på brystkassen. Bilde: findluk.com

Lokalt politi, venner og familie leter etter Luke Arduini (28), som forsvant etter å ha feiret nyttårsaften i San Francisco.

Arduini er ansatt i Yahoo og beskrives som en svært talentfull utvikler.

Han er kjent som en sentral bidragsyter i Node.js-miljøet og vedlikeholder av JavaScript-plattformens system for pakkehåndtering, NPM (Node Packaged Module).

Natt til 2. januar publiserte han et bilde på Instagram av Bay Bridge, broen som knytter San Francisco til Oakland, der han er bosatt.

Forsvinningen er omtalt av blant andre CBS News og SF Weekly. Det er også opprettet flere ulike nettsteder i håp om at han kommer til rette.

Slipset Luke brukte på nyttårsfesten er funnet i Oakland-leiligheten. Politiet fant også diabetes-hjelpemidlene, antidepressiva og katten hans. Der stopper alle spor.

Venner sier til CBS at JavaScript-utvikleren er så verdsatt av arbeidsgiveren at Yahoo har engasjert en privatetterforsker for å finne ham.

28-åringen skal ha hatt en historie med depresjon og følelsesmessige utbrudd, ifølge etterforskeren.

Miljøet rundt ham skriver at han er dypt savnet.

Les mer om: