JavaScript skal oppdateres hyppigere

Det er i alle fall målet, ifølge skaperen Brendan Eich.

JavaScript skal oppdateres hyppigere
ECMAScript 6 skal etter planen komme i juni, seks år etter ECMAScript 5. Mye tyder på at det vil ta langt kortere tid før ECMAScript 7 blir utgitt. Bilde: Dmitry Baranovskiy/Flickr (CC BY 2.0)

Bortsett fra en mindre oppdatering i 2011, har ikke ECMAScript-standarden, som JavaScript er basert på, blitt oppdatert siden 2009. Men det er ventet at ECMAScript 6, en virkelig stor oppdatering av standarden, ventes å bli fullført i juni i år. En hel del av denne har dog allerede blitt implementert i flere nettlesere.

Hyppigere

Men nå ønsker JavaScript-skaperen selv, Brendan Eich, en mer hyppige oppdateringstakt. Dette fortalte han ifølge Infoworld under O'Reilly Fluent-konferansen i San Francisco denne uken.

– Det vi forsøker å gjøre nå, er det komme i gang med en syklus for standardutgivelse som er mye raskere enn den historiske takten, sa Eich ifølge Infoworld. Planen skal være å utvikle mindre spesifikasjoner som årlig kan implementeres i nettlesere.

Brendan Eich skifter ut en bokstav i tittelen, fra CTO til CEO hos Mozilla.
Bortsett fra å holde foredrag og jobbe videre med ECMAScript, har Brendan Eich holdt seg ute av søkelyset siden han trakk seg som Mozilla-sjef i 2014. Bilde: Darcy Padilla/Mozilla
Ifølge Infoworld fortalte Eich konferansedeltakerne om hvorfor videreutviklingen av ECMAScript lenge stod stille. En hovedgrunn var den økonomiske situasjonen til Netscape, noe som førte til at arbeid ble stoppet opp etter ECMAScript 3 i 1999.

Planer

Eich skal ha lettet litt på sløret om planene for hva ECMAScript skal tilby framover. Versjon 7 vil støtte 64 bits heltall, mens versjon 8 skal støtte blant annet makroer. Eich snakket ifølge Infoworld også om muligheten for å gi JavaScript støtte for tråder.

– Den virkelige grunnen til å legge til tråder er å gi JavaScript støtte for kryss-kompilert C++, sa Eich.