JavaSoft løser protokollproblemer

Kompatibilitetsproblemet for RMI-protokollen løses når JavaSoft nå integrerer den i CORBA-spesifikasjonen.

Kompatibilitetsproblemet for RMI-protokollen løses når JavaSoft nå integrerer den i CORBA-spesifikasjonen.

Sun Microsystems JavaSoft-divisjon har annonsert at de vil integrere sin Remote Method Invocation-protokoll (RMI) i Object Management Groups (OMB) Common Object Request Broker Architecture-spesifikasjon (CORBA).

RMI er en protokoll fra Sun Microsystems som gjør Java-objekter i stand til å snakke sammen på kryss og tvers av nettverket og gjør stort sett den samme jobben som CORBAs Internet Inter-ORB Protocol (IIOP) eller Microsofts Distributed Computing Environment (DCE).

JavaSofts partnere IBM, Netscape Communications Corp. og Oracle Corp. har ifølge SunWorld forsøkt å få JavaSoft til å droppe RMI fordi de mente den bare ville forvirre markedet.

Å droppe RMI-protokollen var aldri aktuellt for JavaSoft. Ifølge Jim Mitchell, visepresident i avdeling for arkitektur og utvikling i JavaSoft, tok de problemet opp med OMB. Disse diskusjonene har nå ført til at JavaSoft kommer til å gjøre RMI-forespørslene istand til å kjøre over CORBAs Internet InterORB Protokoll. Fram til nå har problemet vært at RMI har brukt sine egne transport protokoller som ikke har vært kompatible med CORBA.

RMI vil bli inkludert i Java Interface Definition Language(IDL) i den neste versonen av Java Development Kit, og med hjelp av OMG vil de også integrere RMI-funksjonalitet i IIOP. JavaSoft holder fast ved at de framover skal bruke RMI som den primære metoden for å fremme distribuert databehandling.

- Det er gode nyheter at JavaSoft nå støtter IIOP sier Colin Newman, markedssjef i Iona Technologies som er en leverandør for CORBA. - Det er like viktig for bransjen at alle nå støtter IIOP slik at applikasjonene kan brukes om hverandre, som det var at nettverksleverandørene gikk inn for å støtte TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol). TCP/IP er Internett-protokollen som opprinnelig var en Unix standard, men som nå støttes av omtrent alle plattformer.

I sammenheng med at JavaSoft nå tillater RMI-forespørsler å aksessere CORBAs IIOP har JavaSoft et langsiktig mål om at javaprogrammerere skal kunne skrive rett til JavaBeans Applicaton Programming Interface(API). Da vil programmeringen foregå på et høyere nivå slik at behovet for transport protokoller elimineres.

- Det beste for oss er at programmererne kan slippe å tenke på RMI og IIOP problemene, avslutter Sharada Achanta for JavaSoft.

Til toppen