BEDRIFTSTEKNOLOGI

JavaSoft slipper nye verktøy

Den første pakken med Java Foundation Classes lanseres av JavaSoft i dag. Pakken inneholder en samling av komponenter som allerede tilbys i JDK 1.1, AWT 1.1-komponenter og en mengde nye muligheter.

Liv Torild Mytting
8. juli 1997 - 13:10

Java Foundation Classes er et sett med GUI-komponenter (grafisk brukergrensesnitt) og -tjenester som skal forenkle utvikling og bruk av applikasjoner og skjermbilder i et Internett/intranett-miljø. Alle komponentene kommer som JavaBeans.

Settet er et "supersett" av blant annet AWT (Abstract Windowing Toolkit) og utvider AWT med nye komponenter. Settet tilbyr flere grafiske verktøy som gir bedre brukergrensesnitt (drag and drop), Java 2D og støtte for integrering av IFC (Internet Foundation Classes).

Java Foundation Classes er en kjernedel av Javaplattformen og alle komponentene er 100 prosent Pure Java. JFC vil ifølge JavaSoft gjøre det mulig å bygge avanserte løsninger med færre kodelinjer enn før og applikasjonene vil fungere på alle plattformer, - ikke bare på plattformen den er utviklet på. Når JFC er designet 100 prosent cross-plattform og JavaSoft har utviklet klassene i nært samarbeid med både IBM, Apple og Netscape, kan JFC brukes i alle de store Java utviklingsverktøyene.

JFC inneholder muligheter for funksjoner som "Klipp", "Kopiér" og "Lim inn", "Skriv ut", "Angre", Java2D, "Trekk og slipp", mulighet for å utføre operasjoner uten bruk av mus samt lettere UI rammeverk - for å nevne noe... Av nye komponenter som vil komme etterhvert, kan nevnes: Eksportering til RTF og HTML-filer, mer kompakte komponenter, lettere versjoner av eksisterende komponenter, verktøylinje, statuslinje, verktøytips, mulighet for å kapsle inn bilder osv.

Den endelige versonen av JFC skal etter planen slippes sammen med den nye versonen av JDK (Java Development Kit), versjon 1.2, sent i sommer, men er altså allerede nå tilgjengelig fra JavaSofts hjemmeside som en egen pakke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.