JavaZone starter eget «universitet»

JavaZone-konferansen i Oslo i september skal utvides med et eget «JavaZone University».

JavaZone-konferansen i Oslo i september skal utvides med et eget «JavaZone University».

Nordens største utviklerkonferanse, JavaZone, kjøres i Oslo 13. og 14. september. Dagen før åpningen skal foreningen javaBin organisere en dag med seks intensive heldagskurs, under betegnelsen «JavaZone University».

– Vi har plukket ut seks temaer vi synes er svært spennende og gir et begrenset antall konferansedeltakere muligheten til å fordype seg en hel dag sammen med ekspertene innen feltet, forteller nestleder i javaBin, Stein Grimstad som til daglig jobber ved Simula Research Laboratory og Objectnet.

Det er satt en øvre grense på 30 deltakere for hver sesjon for å sikre at hver enkelt deltaker får maksimalt utbytte av denne kursdagen.

Her er smakebiter fra programmet:

  • Dr Heinz Kabutz – Java Champion og forfatter av Java Specialists’ Newsletter – har blitt invitert til å holde en intensiv versjon av Java 5-kurset sitt. Dette kurset har fått svært gode kritikker, og han har lovet å ta utviklere fra Java 1.3 til 1.5 på kun én dag. I løpet av kurset vil du få anledning til å lære direkte fra noen som har brukt Java 5 i store prosjekter, lære om tricks & pitfalls i Java 5 (inkl. generics, enums, annotations, osv), og prøve ut Java 5 i løpet av dagen
  • Open-source guru Jason van Zyl og Trygve Laugstøl er blant hovedpersonene bak bygge- og konfigurasjonsstyringssystemet Maven. De vil presentere et kurs basert på boken Better builds with Maven. For de som ikke allerede kjenner Maven, så er dette det ledende bygge- og konfigurasjonsstyringssystem for Java-prosjekter. Spesielt i store prosjekter og/eller store organisasjoner er det mye penger og tid å spare på å bruke Maven.

– Etter at det begynte å ryktes i Java-miljøene at vi skulle arrangere en tutorial-dag i forbindelse med konferansen, har vi mottatt en rekke henvendelser fra eksperter som ønsker å presentere. I tillegg til internasjonale guruer, har det også vært et jevnt tilsig fra lokale eksperter. Vi må si det gleder oss at forslagene fra det norske miljøet har vært av såpass høy kvalitet at vi til slutt endte opp med nordmenn i halvparten av sesjonene, forteller Grimstad.

JavaZone University koster 6000 kroner, inkludert lunsj og kursmateriale. Avgiften kommer i tillegg til selve konferansen.

I år er konferansen JavaZone utvidet med 40 prosent til 1400 deltakere. Det er fortsatt noen få billetter igjen.

    Les også:

Til toppen