JBoss-etterspørsel styrket Red Hat

Red Hat leverte gode tall for kvartalet og hele siste regnskapsår.

JBoss-etterspørsel styrket  Red Hat

Red Hat leverte gode tall for kvartalet og hele siste regnskapsår.

Linux-leverandøren Red Hat har levert tall for kvartalet fram til 29. februar, og for hele regnskapsåret 1. mars 2007 til 29. februar 2008.

Omsetningen i kvartalet økte med 27 prosent til 141,5 millioner dollar, sammenliknet med samme kvartal året før. Av disse var 121,9 millioner dollar abonnementsinntekter, også opp 27 prosent. Resultatet økte med 7 prosent til 20,5 millioner dollar.

For hele året økte omsetningen med 31 prosent til 523 millioner dollar. Abonnementsinntektene økte med 32 prosent til 449,8 millioner dollar. Resultatet økte med 28 prosent til 76,7 millioner dollar.

Red Hat sier de opplevde merkbart større interesse for JBoss fra det tidspunktet da Oracle kjøpte BEA.

Resultatene betraktes som solide. Selskapet spår en omsetning i inneværende regnskapsår i intervallet 665 millioner til 680 millioner dollar, noenlunde i tråd med det analytikerne hadde ventet.

JBoss spiller en nøkkelrolle i Red Hats satsing på mellomvare, og selskapet sier seg fornøyd med at omsetningen utvikler seg positivt. Rett før regnskapsårets slutt kunngjorde Red Hat at de utvider sin satsing innen systemintegrasjon og mellomvare ved å kjøpe Amentra, en spesialist innen tjenesteorientert arkitektur (SOA) og åpen kildekode.

Høsten 2006 lanserte Oracle initiativet "Unbreakable Linux", et opplegg for å kapre Red Hats kundesupport. Årstallene til Red Hat tyder på at dette initiativet i liten grad har lykkes i å temme Red Hats vekst.

    Les også:

Til toppen