JBuilder skal baseres på Eclipse

Borland vil heretter satse på Eclipse som det underliggende integreringsrammeverket for utviklingsverktøyet JBuilder.

Borland vil heretter satse på Eclipse som det underliggende integreringsrammeverket for utviklingsverktøyet JBuilder.

Borland offentliggjorde i dag detaljene rundt fremtiden for JBuilder, selskapets Java-utviklingsprogram. Fremover vil Borland satse på Eclipse som det underliggende integreringsrammeverket for JBuilder. Blant annet vil det bli introdusert nye muligheten for utviklersamarbeid og produktivitetsutvikling.

- Vi er inne i en ny utviklingsæra. En æra hvor utviklere vil være nødt til å fokusere på å forbedre både sin individuelle innsats og sitt bidrag til de større teamene de er en del av - team som ofte kan spenne over organisatoriske roller, geografiske områder og tidssoner, sier Ulf Sandberg, daglig leder for Borland Nordic, i en pressemelding.

- Nå, mer enn noensinne, er suksess i programvareleveranser avhengig av lagspill, kommunikasjon, evne til omstilling og effektivitet. Den neste generasjonen av Borlands utviklersentrerte løsninger kommer til å hjelpe den enkelte utvikler og teamene til å klare presset i den nye tiden og lykkes i den, hevder Sandberg.

I året som kommer vil Borland introdusere to nye JBuilder-produkter som retter seg mot behovet til Java-utviklere på enterprisenivå. Den første, JBuilder 2006, forventes å komme ut senere i år. Den vil i løpet av første halvår neste år bli fulgt av et nytt kommersielt JBuilder-produkt med navnet "Peloton". Denne skal ta i bruk Eclipse som det underliggende integrasjonsrammeverket. Kunder av JBuilder support og vedlikehold vil ha rett til gratis oppgraderinger til begge produktene.

Den neste generasjonen av JBuilder skal utvikle seg til et mer samarbeidsorientert utviklermiljø, med muligheter til å forbedre både individuell og kollektiv produktivitet, i tillegg til forbedringer i kommunikasjonen på tvers av geografiske grenser.

Den kommende JBuilder 2006 vil inneholde flere samarbeidsfunksjoner som for eksempel delt kode-editor og samlet debugging.

I framtidige versjoner av JBuilder planlegger Borland å gi utviklerne bedre sanntids innblikk i hvordan kodeforandringene forandrer applikasjonene og prosjekter.

- Det handler ikke bare om å lage den beste editoren, debuggeren eller kompilatoren lenger. Det handler om å gjøre utviklerne mer vellykkede og verdifulle for bedriften, sier Rob Cheng, direktør for utviklerløsninger hos Borland, i en pressemelding

- En av Borlands utviklingsinvesteringer er å gjøre JBuilder bedre utstyrt til gi støtte til teamene som jobber i mer og mer komplekse, distribuerte og krevende forretningsmiljøer, forteller Cheng.

Borland har også begynt utviklingen av "Peloton", som skal tilføre brukervennlighet, avanserte samarbeidsfunksjoner, ALM-integrasjon og enterprise-klasse support til Eclipse. Samtidig får utviklere muligheten til å dra nytte av all fleksibiliteten som den åpne Eclipse-plattformen og dens voksende funksjonaliteter kan tilby.

- Mange store selskaper vurderer Eclipse-plattformen, men overgangen vil bety mer enn å bytte ut en IDE, sier Bola Rotibi, senioranalytiker for ”application lifecycle” ved Ovum, i pressemeldingen.

- Kostnadene for en IDE er ubetydelige i forhold til utviklingsmiljøets påvirkning på teamene, it-systemene og forretningsprosesser. Hvis Borland kan skape et utviklermiljø som gir fleksibiliteten og kostnadseffektiviteten av å bruke en åpen plattform, i tillegg til å levere det nivået av kvalitet, nyskaping, support og beskyttelse av investeringene som kunder forventer av et kommersielt produkt, vil det gjøre Eclipse veldig mye mer attraktivt for store organisasjoner.

Ved å bruke Eclipse som rammeverk for fremtidige ALM- og utviklingsløsninger skal Borland både kunne tjene eksisterende kunder og utvide Eclipse-miljøet. Dette lar også Borland fokusere på å bygge ut nye og innovative muligheter som skal gi høyere verdi tilbake til utviklere og utviklingsteam, istedenfor og hele tiden reparere verktøykassen med vanlige IDE-funksjonalitet som ganske raskt blir ordinær hyllevare.

Til toppen