JUSS OG SAMFUNN

– Jeg lurte dere trill rundt

Piratforum var «honningfelle» laget av antipirater.

UploaderTalk seilte under falsk flagg. Nettstedet har fungert som en piratfelle. Alle data er nå overdratt til antipirat-virksomheten Nuke Piracy.
UploaderTalk seilte under falsk flagg. Nettstedet har fungert som en piratfelle. Alle data er nå overdratt til antipirat-virksomheten Nuke Piracy. Bilde: digi.no
28. okt. 2013 - 09:14

Det høyt profilerte fildelingsnettstedet UploaderTalk avslørte før helgen at de har seilt under falsk flagg.

Etter å ha utgitt seg for å være et diskusjonsforum for nettpirater, av typen som tjener på å spre opphavsrettbeskyttet materiale, erkjenner nettstedeieren nå at han hele veien har lurt alle.

UploaderTalk skal i realiteten ha fungert som en såkalt «honningfelle», altså en lokkedue satt ut for å lure brukerne. I dette tilfellet for å samle inn data om hvem som laster opp piratkopierte filer.

– Det stemmer. Jeg skaffet meg tillit fra noen svært sentrale personer i «warez scenen» og har samlet informasjon og data hele veien. Jeg jobber for anti-piratene og har lurt dere trill rundt («I suckered shitloads of you»), skriver mannen som bare er kjent under pseudonymet WDF i en kunngjøring.

WDF skal ha opparbeidet seg tillit i fildelingsmiljøet og fungert som moderator på et annet kjent fildelingsnettsted kalt WJunction, ifølge The Guardian, noe som antyder at han har samlet inn bevis for opphavsrettslige brudd i en lengre periode.

Lureforumet han opprettet for ett år siden er nå overdratt til antipirat-selskapet Nuke Piracy, noe som ifølge vedkommende «ikke lover godt for de som har tjent penger på piratvirksomhet».

Det amerikanske piratjeger-organet oppgir på egne nettsider at de tilbyr en unik tilnærming og tar i bruk ukonvensjonelle metoder for beskyttelse av rettigheter og bekjempelse av ulovlig kopiering.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.