JUSS OG SAMFUNN

- Jeg skal knuse Android

Steve Jobs ble rasende på Google og sin tidligere venn, Eric Schmidt, ifølge ny bok.

Android forsuret forholdet mellom dem: Her gratulerer Googles daværende toppsjef Eric Schmidt (til h.) Steve Jobs rett etter avdukingen av iPhone i januar 2007.
Android forsuret forholdet mellom dem: Her gratulerer Googles daværende toppsjef Eric Schmidt (til h.) Steve Jobs rett etter avdukingen av iPhone i januar 2007. Bilde: REUTERS
21. okt. 2011 - 09:06

Mandag kommer Walter Isaacsons nye bok om Steve Jobs, en utgivelse som er fremskutt etter at Apple-sjefen døde av kreft tidligere denne måneden.

Boka gir ny innsikt i det svært spente forholdet mellom ham og tidligere konsernsjef i Google, Eric Schmidt (nå styreleder), som også satt som styremedlem i Apple fra 2006 til 2009.

Schmidt forlot styreplassen sin i Apple da Google utfordret Apple med smarttelefoner og sitt eget operativsystem Android.

Det melder nyhetsbyrået Associated Press, som allerede har lest biografien.

Rasende

Ifølge AP skriver Isaacson at Steve Jobs ble rasende på Google da HTC i januar 2010 lanserte en Android-basert mobiltelefon med mange av de samme funksjonene som i hans egen iPhone.

Verket baserer seg blant annet på mer enn 40 intervjuer som forfatteren hadde med Jobs over en toårs-periode, og helt frem til den siste tiden da Apple-gründeren lå for døden.

Ifølge biografien stemplet Apple-sjefen Googles handlinger som «grovt tyveri» (grand theft).

- Hvis det er det siste jeg gjør, så skal jeg knuse Android. Det er et stjålet produkt. Jeg er villig til å gå til atomkrig på bakgrunn av dette, skal Steve Jobs ha sagt.

Han skal også ha sagt klart ifra at han var villig til å bruke hver eneste cent av Apples bankbeholdning på 40 milliarder dollar til formålet.

Da Jobs senere møtte Schmidt skal han ha blankt avvist forlik som en mulighet:

- Jeg vil ikke ha pengene dine. Hvis du tilbyr meg fem milliarder, så tar jeg ikke imot. Penger har jeg nok av. Det jeg vil er at du slutter å bruke våre ideer i Android, det er alt.

Møtet forløp uten forsoning mellom dem, skriver Isaacson.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.