«Jeg stoler ikke lenger på Microsoft»

Eks-sjef i Microsoft etter NSA-avsløringene.

Caspar Bowden advarer mot å bruke programvare fra sin tidligere arbeidsgiver, Microsoft.
Caspar Bowden advarer mot å bruke programvare fra sin tidligere arbeidsgiver, Microsoft. Bilde: Open Rights Group / Creative Commons
3. okt. 2013 - 13:06

Eksperten som i årene 2002 til 2011 var personvernsjef i Microsoft i Europa, Midtøsten og Afrika, stoler ikke lenger på selskapet.

Det var på en personvernkonferanse i Sveits mandag at Caspar Bowden fortalte at han har mistet all tillit til sikkerheten i selskapets programvare og tjenester.

– Jeg stoler ikke lenger på Microsoft, sa Bowden, ifølge The Guardian.

Friprog

Nå bruker han utelukkende open source programvare, slik at han selv har anledning til å studere den underliggende kildekoden. Mobiltelefon har han også sluttet å bruke.

Årsaken er den massive overvåkningen USAs etterretningstjenester driver med. The Guardian var en av avisene som fra i sommer avslørte dette, basert på lekkasjer fra den nå spionsiktede Edward Snowden.

Caspar Bowden sier han ikke lenger stoler på sin forrige arbeidsgiver, Microsoft. <i>Bilde: Rama/Wikimedia Commons</i>
Caspar Bowden sier han ikke lenger stoler på sin forrige arbeidsgiver, Microsoft. Bilde: Rama/Wikimedia Commons

Bowden hevder at han ikke var kjent med PRISM, det tidligere topphemmelige amerikanske overvåkningsprogrammet drevet av National Security Agency (NSA), i de drøyt ni årene han jobbet for Microsoft.

Advarer mot skytjenester

Den prisbelønnede briten er spesialist i datavernpolitikk, både europeisk og amerikansk juss på området. Han har også vært ekspertrådgiver for det britiske parlamentet i spørsmål om personvern og utforming av tilknyttet lovverk.

Ifølge Open Rights Group har Bowden også skrevet en rapport for EU, der han advarer om farene ved å lagre persondata i nettskyen, ettersom amerikanske myndigheter har vide fullmakter til å overvåke informasjonen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.