«Jeg stoler ikke lenger på Microsoft»

Eks-sjef i Microsoft etter NSA-avsløringene.

«Jeg stoler ikke lenger på Microsoft»
Caspar Bowden advarer mot å bruke programvare fra sin tidligere arbeidsgiver, Microsoft. Bilde: Open Rights Group / Creative Commons

Eksperten som i årene 2002 til 2011 var personvernsjef i Microsoft i Europa, Midtøsten og Afrika, stoler ikke lenger på selskapet.

Det var på en personvernkonferanse i Sveits mandag at Caspar Bowden fortalte at han har mistet all tillit til sikkerheten i selskapets programvare og tjenester.

– Jeg stoler ikke lenger på Microsoft, sa Bowden, ifølge The Guardian.

Friprog

Nå bruker han utelukkende open source programvare, slik at han selv har anledning til å studere den underliggende kildekoden. Mobiltelefon har han også sluttet å bruke.

Årsaken er den massive overvåkningen USAs etterretningstjenester driver med. The Guardian var en av avisene som fra i sommer avslørte dette, basert på lekkasjer fra den nå spionsiktede Edward Snowden.

Caspar Bowden sier han ikke lenger stoler på sin forrige arbeidsgiver, Microsoft.
Caspar Bowden sier han ikke lenger stoler på sin forrige arbeidsgiver, Microsoft. Bilde: Rama/Wikimedia Commons

Bowden hevder at han ikke var kjent med PRISM, det tidligere topphemmelige amerikanske overvåkningsprogrammet drevet av National Security Agency (NSA), i de drøyt ni årene han jobbet for Microsoft.

Advarer mot skytjenester

Den prisbelønnede briten er spesialist i datavernpolitikk, både europeisk og amerikansk juss på området. Han har også vært ekspertrådgiver for det britiske parlamentet i spørsmål om personvern og utforming av tilknyttet lovverk.

Ifølge Open Rights Group har Bowden også skrevet en rapport for EU, der han advarer om farene ved å lagre persondata i nettskyen, ettersom amerikanske myndigheter har vide fullmakter til å overvåke informasjonen.

    Les også:

Les mer om: