Jeg vil være hjemmeværende mann med karriérekone og Amex Gold

Jeg har en drøm. Min fremtidige kjæreste skal jobbe i en godt betalt jobb og jeg skal være hjemmeværende mann.

Jeg har en drøm. Min fremtidige kjæreste skal jobbe i en godt betalt jobb og jeg skal være hjemmeværende mann.

Jeg digger damer, det har jeg alltid gjort. Siden tenårene har jeg alltid falt for jenter med sterke meninger og personlighet. Jeg tror jeg har vært veldig heldig.

Om ikke lenge begynner et nytt årtusen. Mange mener at dette vil bli en gullalder for menneskeheten med verdensfred og evig lykke.

Hvordan går det med jentene egentlig?

Vi lever i 1999 og det er fortsatt helt normalt å kjønnsdiskriminere over hele verden.

Jenter er jo noe vi gutter ikke helt er sikre på. Helt siden kvinnegruppene starta opp på 60/70 tallet har vi liksom ikke helt hengt med i svingene. Jeg er et produkt av 90-årene. For meg er kvinnegruppen Ottar og kjønnskamp et ukjent fenomen.

Nå vil mange si "Herregud, er Kjell helt borte?". Både ja og nei. For som en 90 talls-kid jeg er, har jeg nemlig godt kjennskap til det som blir kalt "3. generasjons feminister". Beklager å måtte si det. Men kvinnegruppen Ottar er en ballong uten luft.

Gi meg tredje generasjonen, for de "kicker ass".

Vår tids feminister er tusen ganger tøffere enn de gamle. Suverene blader som bl.a. Bitch Magazine og en haug med ressurser på Internett bekrefter dette.

Kvinner på nett

Jeg har en drøm. Min fremtidige kjæreste skal jobbe i en godt betalt jobb og jeg skal være hjemmeværende mann. Hver morgen skal jeg lage frokost til min kjæreste (og eventuelt noen unger). Så skal jeg være hjemme og vaske klær, rydde, lage mat osv osv. Så skal jeg ut å shoppe, for kona mi tjener jo bra, så jeg har min kones gull kredittkort. Etter å ha shoppet kommer jeg hjem, tar oppvasken, spiller Nintendo og venter på min kone. Ved sekstida kommer kona mi hjem og jeg sier "Hei kjære! Er du sulten?". Så spiser vi middag sammen og jeg er en happy camper!

Mange ler sikkert av min drøm, men tenk over følgende. I alle år er det kvinner som har vært hjemme mens mannen har jobbet. Hvorfor kan vi ikke snu rollene? Det er jo akkurat samme opplegg, bare at mannen blir hjemme. Vi lever i 1999. Er dette for mye å kreve?

Mange av mine venninner syns jeg har en flott drøm. Ja, se her! Jeg har en drøm, og jenter liker drømmen. Hva er problemet? Guttene selvfølgelig. Det er kun gutter som har hatt innvendinger mot drømmen min. Hvorfor det? Fordi de redder fremtiden.

Tenk deg følgende scenario. I år 2002 er det kun kvinnelige statsoverhoder. Kan vi med hånda på hjertet si at verden ville vært et dårligere sted? Nei. Mest sannsynlig hadde det blitt fred i verden. Kvinner har nemlig ikke problemer med hormoner slik vi menn har.

Tilbake til tredje generasjons feministene. De har ikke noe imot menn. De går ikke rundt og klager over situasjonen de lever i. De bare er så forbanna kule og kicker ass så det holder Jeg sakser ivrig fra Bitch Magazine:

Bitch - Feminist Response to Pop Culture is a print magazine devoted to incisive commentary on our media-driven world. We feature critiques of TV, movies, magazines, advertising, and more plus interviews with and profiles of cool, smart women in all areas of pop culture.

Et annet godt eksempel er Guerilla Girls. Guerilla Girls består av kunstnere, artister, musikere, skribenter og filmskapere som jobber aktivt mot diskriminasjon. Det er ingen som vet identiteten fordi de går rundt med gerilja masker. De er berømte for sine jobber og sin aktive innsats mot kjønnsdiskriminering og rasisme.

Ja vi elsker dere. Stå på, verden blir et bra sted når dere tar kontrollen. Ses på kjøkkenet!

Til toppen