Jekker opp bud med tre milliard

I kampen om telegiganten MCI, jekkes budene opp med milliarder av gangen.

I kampen om telegiganten MCI, jekkes budene opp med milliarder av gangen.

De to største amerikanske teleselskapene er inne i en budkrig om å kjøpe MCI som vekker minne fra dotcom-årene. For budene-stegene telles i milliarder av kroner.

Det er Qwest og Verizon som slåss om MCI, tidligere Worldcom, selskapet som kollapset i en av de største finanssvindlene noen sinne. For det viste seg at toppledelse, som nå skylder på hverandre, hadde diktet opp stadig mer fiktive omsetningstall under dotcom-årene.

I går løftet Qwest budet sitt med 450 millioner dollar opp til 8,9 milliarder dollar - et hopp på nesten tre milliarder kroner.

MCI har egentlig sagt ja til et bud fra Verizon på 6,75 milliarder dollar - hele 43 milliarder norske kroner. Men så kom Qwest på banen med et høyere bud, og det er ikke snakk om vekslepenger - Qwest bød så 8,45 milliarder dollar og går nå opp til 8,9 milliarder.

Qwest har altså et bud som er hele 13,6 milliarder norske kroner høyere.

Likevel har MCI godtatt det lavere Verizon-budet. MCI sier det ikke direkte, men MCI er åpenbart redd for at Qwest ikke har sikret seg god nok finansiering og ikke vil kunne klare å betale.

Til toppen