PERSONLIGTEKNOLOGI

«Jelly Bean» klar for aldrende bestselger

Endelig får Samsung Galaxy S II «nye» søtsaker i Norge.

Alle nyere Android-versjoner er oppkalt etter desserter eller søtsaker. Jelly Bean er den hittil nyeste. Den neste ventes å få navnet Key Lime Pie.
Alle nyere Android-versjoner er oppkalt etter desserter eller søtsaker. Jelly Bean er den hittil nyeste. Den neste ventes å få navnet Key Lime Pie. Bilde: Louis Gray/Google

Samsung Norge kunngjorde på Facebook i dag at Android 4.1 «Jelly Bean» er tilgjengelig for norske brukere av den mye solgte smartmobilen Galaxy S II. Dette skjer etter flere utsettelser av utgivelsen og sju måneder etter at kildekoden ble gjort tilgjengelig for blant annet Samsung. Den nyeste versjonen av Android, versjon 4.2, kom i oktober, mens kildekoden ble gitt ut i midten av november.

Blant de viktigste nyhetene i 4.1-utgaven er resultatet av «Project Butter», som skal sørge for å redusere responstiden til brukergrensesnittet betydelig, slik at det oppleves som å gå like glatt som smør.

4.1-utgaven har også frakoblet støtte for talegjenkjenning, bedre tastatur, smartere plassering av widgets, samt Google Now-funksjonen, som optimalt sett skal kunne gi brukeren den informasjonen brukeren trenger, allerede før brukeren er klar over dette.

Oppdateringen vil kunne lastes ned direkte fra mobilen (FOTA - Firmware Over The Air) eller via Kies-programvaren.

Brukere som ønsker å oppgradere så raskt som mulig, anbefales å bruke Kies, da FOTA-løsningen er en købasert ordning med begrenset kapasitet.

Tilgjengeligheten av Android-oppdateringer til én og samme mobiltelefon kan bli forsinket av mobiloperatører som ønsker å godkjenne eller gjøre egne endringer i programvaren, før den rulles ut til mobilen. Det er foreløpig ikke noen oppdatering tilgjengelig for Galaxy S II-mobilen som digi.no har for hånden.

Galaxy S II ligger fortsatt høyt oppe på salgslistene til blant annet NetCom, til tross for at det snart er to år siden mobilen ble lansert. Etterfølgeren, Galaxy S III, ble lansert i slutten av mai i fjor, og en Galaxy S IV er ventet denne våren, kanskje allerede i mars/april.

En oversikt over tilgjengelige og ventede Android-oppdateringer til andre Samsung-enheter finnes her.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.