Jens Rugseth får kritikk etter konkurs

Tidligere Getronics-sjef og IT-gründer Jens Rugseth får hard medfart etter konkursen i Mandal-selskapet IT-status.

Tidligere Getronics-sjef og IT-gründer Jens Rugseth får hard medfart etter konkursen i Mandal-selskapet IT-status.

Jens Rugseth har etter han sluttet som toppsjef i Getronics hatt sentrale roller i en rekke oppstartsselskaper. Nå får han skarp kritikk av bobestyrer etter konkursen i Mandal-selskapet IT-status, skriver Finansavisen.

Rugseth ble tidlig i 2001 daglig leder i IT-Status og flyttet hovedkontoret til Oslo. Telenor ble kunde, men trakk seg så ut. I mai 2002 overtok Crayon, der Rugseth er styreformann, virksomhetenen til IT-Status. Avtalen innebar at Crayon skulle drive IT-Status videre i en overgangsperiode og betjene gjelden i Mandal-selskapet, men dette skal ikke ha skjedd.

Bobestyrer Per Arve Drangedal hevder at Rugseth og Hans Tommy Wilhelmsen har gjort seg skyldig i mangelfull regnskapsføring, unnlatt å melde oppbud, forfordelt kreditorer, overført kapital til Finland og tappet selskapet. Dessuten skal 2001-regnskapene først ha blitt levert i mars 2003, skriver Finansavisen.

Drangedal anbefaler derfor at Rugseth og Wilhelmsen bør ilegges konkurskarantene. Bobestyrer har sendt saken over til Økokrim.

Rugseth, som blant annet har vært styreformann i digi.no da selskapet var eid av investeringsselskapet Segmentor, er i Kina for tiden og ville ikke kommentere saken overfor Finansavisen.

Rugseth har også roller i selskaper som sikkerhetsselskapet Mnemonic og Basefarm.

Til toppen