Jente stakk av med guttas drømmejobb

Det var en jente som til slutt vant drømmejobben som «gaming-spesialist» hos Microsoft.

Jente stakk av med guttas drømmejobb

Det var en jente som til slutt vant drømmejobben som «gaming-spesialist» hos Microsoft.

I november utlyste Microsoft Norge jobben som «gaming-spesialist». Etter noen dager fortalte markedsansvarlig Silje Thoresen i Microsoft Norge at det var levert over 300 søknader. Ikke en eneste søker var kvinne.

Etter at digi.no skrev om saken, strømmet flere søknader inn fra kvinner som ønsket jobben som «Xbox 360 Gaming Specialist».

    Les også:

I dag opplyser Microsoft at selskapet etter noen måneder og 400 søknader senere har valgt bergenseren Kristine Jørgensen. I slutten av januar skal Kristine forsvare en doktoravhandling i medievitenskap ved Københavns universitet. Temaet er lyd i spill.

Hensikten med å ansette en «Xbox 360 Gaming Specialist», som i første omgang er et engasjement over tre måneder, er å øke selskapets interne kunnskap om spill som livsstil. Jan Kristensen, Country Manager for Microsoft E&D i Norge, sier den heterogene massen med søkere som har meldt interesse for stillingen alene viser hvor stort behovet er for nettopp en person som Kristine.

– Spillkulturen har de siste årene utviklet seg enormt. Gaming er ikke lenger forbeholdt tenåringer på gutterommet. Det har vokst frem en ny generasjon som heller tilbringer tid foran et spill fremfor et tv-program. Noe som både skyldes dagens ekstremt gode spill, men også at de som i dag er voksne og i jobb har vokst opp med tv-spill i en eller annen form. Noe søknadsbunken vår vitner om. Vi har fått inn søknader fra den stereotype gameren til godt voksne fedre og mødre, sier han.

Jørgensen sier hun er svært glad for muligheten til å jobbe for et av verdens mest innovative selskaper etter endt utdanning.

– Microsoft har gått fra å være en «underdog» til en av spillbransjens absolutt mest toneangivende aktører. Ikke minst er det et spennende tidspunkt jeg får komme inn i bransjen, da gaming nå for alvor har nådd breddepublikumet. Min rolle i Microsoft vil være å til enhver tid være oppdatert innenfor spillverdenen, prøvespille kommende spill, delta på arrangementer, samt identifisere, kartlegge og presentere nye trender innenfor digital underholdning, sier hun.

Til toppen