ANALYSER

- Jenter er nett-pionerer

Flinkere til å ta i bruk nye mobil- og nettjenester enn gutta, ifølge trendforsker.

19. okt. 2009 - 09:55

Gutter har tradisjonelt vært først ute med å ta i bruk nye, digitale tjenester. Men slik er det ikke lenger. Det er jentene som nå er pionerer innen digitale medier, hvis vi skal tro trendforskere.

- De er først ute med å ta i bruk sosiale og mobile tjenester, sier Ole Petter Nyhaug, leder for internasjonal trendanalyser i Synovate, til kampanje.com.

Fredag holdt han foredrag på Parat Medias bransjeseminar i Oslo Kongressenter. Trendanalytikeren fortalte at det særlig er innen de sosiale mediene at jentene leder an.

- Det er flere jenter enn gutter som bruker Facebook, Messenger og Twitter. Og det er dobbelt så mange jenter som gutter som blogger.

Også innen bruk av mobile tjenester er jentene nå i førersetet, ifølge Nyhaug.

Han sier til Kampanje.com at jentene i større grad sender SMS, og der guttene foretrekker å laste ned musikk via PC-en, vil jenter helst ha låtene rett på mobilen.

Guttenes skapertrang på nettet overskygges også av jentenes, mener Nyhaug, som peker på at flere jenter laster opp bilder og skaper innhold på nettet enn gutter.

På ett punkt er imidlertid guttene fortsatt i overvekt, nemlig videonettstedet Youtube. Flere gutter enn jenter bruker nettstedet til å laste opp og se filmsnutter.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.