BEDRIFTSTEKNOLOGI

JEPI - nytt skritt mot elektronisk handel

World Wide Web Consortium (W3C) og CommerceNet har fullført spesifikasjonene til Joint Electronic Payments Initiative (JEPI). JEPI er en universell standard som lar kunder bruke forskjellige betalingsformer ved elektronisk handel.

Anders Berg
17. okt. 1996 - 14:00

World Wide Web Consortium (W3C) og CommerceNet har utarbeidet spesifikasjonene til Joint Electronic Payment Initiative (JEPI). JEPI blir utarbeidet i samarbeid med Microsoft, IBM, Open Market, GC Tech, CyberCash, Xerox, British Telecommunications og Digital. Alle aktørene skal implementere standarden i sine egne systemer. Tilsammen dekker disse selskapene hele bransjen fra nettlesere, servere til betalingssystem og elektroniske butikker.

JEPI er en standard protokoll som gjør at Internett-klienter og Internett-servere kan negotiere betalingsinstrument, protokoll og kommunikasjon seg i mellom. Klient og server finner ut hvilke betalingsformer de har til felles og sluttbrukeren får velge tilgjengelig betalingsmåte. Prosjektet skal automatisere dagens betalingsformer og gjøre forholdet mellom kunde og butikk enklere.

- Automatisering av betalings- og sikkerhetsmetoder er essensielt for å skape en åpent, digital markedsplass, sier Dr. J. Tenenbaum, administrerende direktør og styreformann i CommerceNet, i en pressemelding.

Når prosjektet i sin helhet er ferdig, vil den bli levert over til en annen part for formell standarisering. Det er fortsatt uklart når dette vil skje.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.