BEDRIFTSTEKNOLOGI

Jevn vekst hos Novell

Nettoperativsystemleverandøren Novell gleder seg over de nyeste kvartalstallene. Nå er det ingen tvil om at det tjenes penger.

Eirik Rossen
21. aug. 1998 - 11:46

Tallene gjelder kvartalet fram til 31. juli, det tredje i Novells regnskapsår.

I fjor var dette kvartalet preget av at selskapet sanerte sin lagerbeholdning, og noterte seg for et omsetningsfall på hele 75 prosent. I forhold til dette bunnivået er omsetningen tredoblet til 272 millioner dollar, det vil si at det fortsatt ligger rundt 90 millioner dollar under 1996-nivået.

I sin redegjørelse gir ikke Novell noen sammenlikning med fjoråret. Budskapet fra selskapet er at omsetningen nå har vokst i to kvartaler på rad, driftsutgiftene er redusert i tre kvartaler på rad, og fortjenesten har økt i fire kvartaler på rad. I forhold til regnskapsårets andre kvartal økte omsetningen med 10 millioner dollar, og overskuddet økte fra 7 millioner dollar til 27 millioner. First Call-analytikerne hadde spådd et overskudd i overkant 23 millioner dollar.

For regnskapsårets tre første kvartaler under ett er omsetningen 786 millioner dollar mot 738 millioner i samme periode i fjor, og 85 millioner dollar i underskudd er vendt til et overskudd på 60 millioner dollar.

Omsetningen i kvartalet fordeler seg slik: 160 millioner dollar fra NetWare, 69 millioner dollar fra programvare innen nettjenester, og 43 millioner dollar fra opplæring, service og konsulentvirksomhet. Omsetningen i USA var 162 millioner dollar, i Europa, Midt-Østen og Afrika 72 millioner dollar, i Asia/Stillehav-regionen 19 millioner dollar, og i Amerika utenom USA 19 millioner dollar.

20. september gjøres NetWare 5.0 tilgjengelig, mens Microsoft Windows NT 5.0 ventes å forbli i beta-utgave i ett eller halvannet år til.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.