Jevn vekst hos Novell

Nettoperativsystemleverandøren Novell gleder seg over de nyeste kvartalstallene. Nå er det ingen tvil om at det tjenes penger.

Nettoperativsystemleverandøren Novell gleder seg over de nyeste kvartalstallene. Nå er det ingen tvil om at det tjenes penger.

Tallene gjelder kvartalet fram til 31. juli, det tredje i Novells regnskapsår.

I fjor var dette kvartalet preget av at selskapet sanerte sin lagerbeholdning, og noterte seg for et omsetningsfall på hele 75 prosent. I forhold til dette bunnivået er omsetningen tredoblet til 272 millioner dollar, det vil si at det fortsatt ligger rundt 90 millioner dollar under 1996-nivået.

I sin redegjørelse gir ikke Novell noen sammenlikning med fjoråret. Budskapet fra selskapet er at omsetningen nå har vokst i to kvartaler på rad, driftsutgiftene er redusert i tre kvartaler på rad, og fortjenesten har økt i fire kvartaler på rad. I forhold til regnskapsårets andre kvartal økte omsetningen med 10 millioner dollar, og overskuddet økte fra 7 millioner dollar til 27 millioner. First Call-analytikerne hadde spådd et overskudd i overkant 23 millioner dollar.

For regnskapsårets tre første kvartaler under ett er omsetningen 786 millioner dollar mot 738 millioner i samme periode i fjor, og 85 millioner dollar i underskudd er vendt til et overskudd på 60 millioner dollar.

Omsetningen i kvartalet fordeler seg slik: 160 millioner dollar fra NetWare, 69 millioner dollar fra programvare innen nettjenester, og 43 millioner dollar fra opplæring, service og konsulentvirksomhet. Omsetningen i USA var 162 millioner dollar, i Europa, Midt-Østen og Afrika 72 millioner dollar, i Asia/Stillehav-regionen 19 millioner dollar, og i Amerika utenom USA 19 millioner dollar.

20. september gjøres NetWare 5.0 tilgjengelig, mens Microsoft Windows NT 5.0 ventes å forbli i beta-utgave i ett eller halvannet år til.

Til toppen