Jihad-hacker arrestert i England

Scotland Yard har arrestert en person som FBI mener sto back "Fluffi Bunni Goes Jihad" og andre datainnbrudd.

Fra juni 2000 til november 2001 sto hackerpsevdonymet Fluffi Bunni bak en rekke datainnbrudd mot nettstedene til ledende IT-sikkerhetsselskaper, blant andre SANS Institute og Attrition.org.

Størst oppsikt vakte Fluffi Bunni i ukene etter terrorangrepene mot USA 11. september 2001. Et par dager etter angrepene brøt hackeren seg forbi sperrene til domenenavnregistraren NetNames, og sørget derfra for at flere tusen nettsteder ble erstattet av en melding med tittelen "Fluffi Bunni goes Jihad", og et bilde av en rosa kosekanin ved en dataskjerm. Meldingen var en harang mot all slags religiøs fundamentalisme – muslimsk, jødisk og kristen – og mot USA, Verdensbanken og Det internasjonale pengefondet.

I midten av oktober 2001 slo Fluffi Bunni til mot hackergruppen Yihat ("Young Intelligent Hackers Against Terrorism") som blant annet sto for datainnbrudd mot banker der Osama bin Laden skulle være kunde. Både Yihats nettsted og hjemmesiden til Yihat-lederen Kim Schmidt ble gjentatte ganger stemplet med Fluffi Bunnis rosa kosekanin, trass i Schmitts forsøk på å sikre sitt nettsted.

Så ble det brått slutt på Fluffi Bunnis herjinger, og IT-sikkerhetsmiljøet var i ferd med å forsone seg med at den beryktede – og dyktige – hackeren tilsynelatende aldri ville bli pågrepet.

Tirsdag denne uken ble 24 år gamle Lynn Htun arrestert av Scotland Yard på sikkerhetsmessen InfoSecurity Europe 2003 i London. Den offisielle begrunnelsen var falskneri. En amerikansk tjenestemann som krevde å forbli anonym, bekreftet overfor Associated Press at Htun (en mann, trass fornavnet) er ettersøkt i USA for Fluffi Bunni-innbruddene. Britiske myndigheter avviste å komme med flere opplysninger, bortsett fra å antyde at det kunne komme flere arrestasjoner i saken.

Til toppen