JUSS OG SAMFUNN

Jippii! Ny mobil-portal

Over 20.000 finner har i løpet av én dag lastet ned denne lille hissige fluen for å pynte på mobil-displayet sitt. Nå lanseres Finlands populære "mobil-portal" Jippii! i Norge.

Therese Werenskiold
27. mars 2000 - 12:41

På samme deg som VG åpner sin nye portal, lanserer finske Jippii nå sine tjenester i Norge. Nettsiden Jippii.no kan kort beskrives som en "mobil-portal" med skreddersydde tjenester for mobiltelefonen, i tillegg til blant annet spill, chat, og gratis e-postkort

Uten nevneverdig markedsføring har Jippii!-sidene raskt blitt Finlands nest mest populære, med over 1,3 millioner daglige sidevisninger, skriver selskapet i en pressemelding.

Hver dag lastes det ned titusener av ringetoner og display-illustrasjoner til mobiltelefoner.

Jippii! konstaterer i en pressemelding at det nettopp er de mange hundre forskjellige ringelydene og illustrasjonene som har gjort Jippii!-sidene så populære. Ingen andre nettsteder er i nærheten av å ha dette tilbudet, og i Finland betaler brukerne gladelig 5 mark (omtrent 8 kroner) for en ringelyd. Tjenestene er naturligvis tilpasset de finsk-produserte Nokia-telefonene.

Mange har nå et sterkt ønske om å personliggjøre mobiltelefonen med egne illustrasjoner i displayet, og ikke minst særegne ringetoner.

Undertegnede kan skrive under på dette; les:
Næmmen, så TA telefonen, da...

Jippii! har kommet frem til at en person som vil ha kjenningsmelodien fra TV-serien "Seinfeld" som sin ringelyd, definitivt ikke ønsker å ha "Baywatch-sangen" på sin telefon. På samme måte ønsker mange å ha egne illustrasjoner i displayet på telefonene, og i underkant av 300 ulike slike kan lastes ned til telefonen.

En illustrasjon av en liten flue med et litt hissig utseende ble for eksempel lastet ned av hele 20.000 finner på en dag!

Mobil-tjenestene er innledningsvis kun tilgjengelig for NetCom-kunder, men i løpet av kort tid vil også Telenor ha gjort de nødvendige tekniske tilpasningene. Jippii! er i ferd med å etablere et eget kontor i Norge, og foreløpig er en daglig leder ansatt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.