Jiway knytter til seg 30 meglere

Jiway melder i en pressemelding at de har signert et "letter of intent" med 30 meglere for aksjehandel på NYSE, Nasdaq, London, Frankfurt, Paris, Milan, Amsterdam og Stockholm. Norske meglere er fraværende blant disse, men Net Fonds starter USA-handel fra 26. september.

I en pressemelding i dag kunngjør Jiway at de har skrevet "letter of intent" med over 30 meglerhus, mesteparten svenske. Samtidig er de i forhandlinger med flere andre europeiske meglerhus.

I pressemeldingen glimrer de norske med sitt fravær.

- Vi starter opp med online aksjehandel i amerikanske aksjer den 26. september, men vi gjør det på egen hånd, sier Rolf Damman i Net Fonds til digitoday.no.

- Vi spurte OM-Gruppen i fjor om vi kunne benytte oss av dette systemet, men de sa at det var forbeholdt kun svenske meglere. Uansett har vi eget sete i Frankfurt og USA, og vi tilbyr handel gjennom dette "setet". Jeg tviler på at dette er dyrere. Kurtasjen blir lav, men litt høyere enn handel i norske aksjer, sier han.

Jiway oppgir at den største fordelen med deres system er at det fører til en økning i tilbudet til det enkelte meglerhus, og dermed økte inntekter, uten at det fører til proporsjonsvise økte investeringer i infrastruktur for megleren. Det er ikke nødvendig med eget lokalt sete på børsen. Tilknyttede meglere får handle aksjer for syv euro per handel, inkludert clearing. Det er ingen årlige avgifter eller faste kostnader inkludert.

Les mer om: