RESULTATERFINANS

Jo-jo som pauseleke

Mandag var nok en dag med store utslag i aksjekursene uten at markedet har hatt nyheter å handle på. Sterk stigning i Tandberg og NetCom balanserte nedgang i Opticom, Tandberg Data og ASK.

Jørgen Christiansen
16. mars 1998 - 17:20

ASK-kursen var på det laveste tilbake på 91 kroner i løpet av mandagen, men avsluttet på 92,50 etter en samlet nedgang på 1,6 prosent sammenliknet med fredagens sluttnotering. Markedet tolket denne reaksjonen som gevinstsikring. Det er fremdeles meget høy omsetning i aksjen og over fem prosent av aksjene ble omsatt.

"Nyheten" om at InFocus venter lavere marginer kunne trukket kursen på ASK noe ned, men selskapet har allerede gitt beskjed om at marginene nå må vike for større markedsandeler (se relatert sak i margen).

NetCom har tatt seg godt opp etter å ha blitt kjørt ned under 160 kroner på "høy usikkerhet" omkring aksjen. Usikkerheten har vel strengt tatt ikke blitt verken større eller mindre de siste ukene, men det kommer da tydeligvis an på hva markedet sier.

De kraftigste utslagen mandag så vi i Tandberg (+6%)og PC-Systemer (-5%). Begge kursene ligger et stykke unna rekordnivåer - og har vært både høyere og lavere tidligere i år.

I det amerikanske markedet kom Iomega med resultatvarsel og sa at omsetningen i første kvartal vil ligge på linje med første kvartal 1997. Selskapet produserer blant annet båndstasjoner som konkurrerer med Tandberg Data ("Ditto"). Selskapet vil ventelig rapportere et tap på mellom 10 og 25 millioner dollar, på negativ kontantstrøm. Omsetningen for selskapet skal ha vært dårlig i alle regioner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.