RESULTATERFINANS

Jo Lunder hopper av Ementor

Jo Lunder slutter helt overraskende som toppsjef i Ementor etter å ha snudd selskapet.

9. aug. 2007 - 08:46

Helt overraskende sendte den nå pan-nordiske IT-giganten Ementor ut en børsmelding der det opplyses at Jo Lunder (bildet under) skal slutte.

Ementor er en av Nordens største på salg av IT-løsninger og tilhørende tjenester og betjener store og mellomstore kunder.

Lunder ble ansatt som toppsjef for å rydde opp etter mange år med milliard-tap i desember 2004 - og har klart jobben, men det tok tid. Først i januar i 2006 erklært Lunder Ementor ferdigryddet etter han blant annet hadde solgt konsulent-delen av selskapet, Avenir, til EDB.

Bare en måned senere kom fusjonen med TopNordic og siden har selskapet gjort en rekke oppkjøp. Og i juni i fjor kjøpte Ementor maskinvare-distributøren Atea fra WM-data.

Resultatet er nå at Ementor har 3300 ansatte og en årlig omsetning på 13 milliarder kroner, spredd over fire land i hele Norden.

Her er noen av de viktigste saken om Ementor siden Lunder overtok:

    Les også:

Lunder går til jobben som "President" i investeringsfondet til Andressen-familien, Ferd. Lunder har sittet i styret i Ferd siden 2004.

Med seg ut døren får Lunder med seg en hyggelig kompenasjonspakke som takk for en vellykket snu-operasjonen. I fjor tjente Lunder totalt 9,3 millioner kroner og han sitter på en opsjonsavtale som i april var verd friske 26,25 millioner kroner.

Det er den 43 år gamle dansken Claus Hougesen som overtar. Han har sammen med Lunder vært drivkraften bak snuperasjonen, skriver selskapet i sin pressemelding. Ementor hevder at det er Hougesen som står bak Ementors nå primære salgsmodell basert på en nettbutikk som bare deres kunder får adgang til.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.