BEDRIFTSTEKNOLOGI

Jobbannonser avslører Windows 8-planer

Microsoft satser på tettere integrasjon med egne nettskytjenester.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. nov. 2010 - 10:20

Stillingsannonser hvor et selskap søker etter personer med helt spesiell kompetanse, kan være interessant lesning, ikke bare for potensiell søkere, men også for alle som ønsker å få vite litt mer om hva det aktuelle selskapet planlegger å jobbe med i tiden som kommer.

Dette gjelder også store teknologiselskaper som Microsoft. Nylig har selskapet utlyst to stillinger hvor Windows 8 har vært blant stikkordene. Annonsene har blitt fjernet nå, men ikke før de ble oppdaget og sitert av Windows8News.com.

I den ene annonsen, som det søkes etter en programvareutvikler med testerfaring tl Microsofts Windows Server Solutions Group, fortelles det at gruppen for tiden jobber med en Windows Azure-basert tjeneste og integrasjon med visse av Microsoft nettbaserte tjenester og sikkerhetskopiering for Windows 8-klienten. Det heter videre at mange av løsningene som gruppen har utviklet, har kommet med i enten klient- eller serverutgavene av Windows.

Dette kan bety at Microsoft planlegger å tilby en tett integrert backup-løsning for Windows 8, hvor dataene lastes opp i selskapets nettsky.

Den andre stillingsannonsen er mindre konkret og lister først og fremst opp hva Microsoft tilbyr av tjenester under Live-paraplyen. Først i den siste setningen som er gjengitt av Windows8News.com, kommer man innpå Windows 8. Her går det fram at vedkommende som får stillingen vil spille en sentral stilling når selskapet skal integrere sine nettjenester med Windows 8.

Man kan velge å tolke de to annonsene slik at Microsoft i større grad enn tidligere lar operativsystemet og selskapets nettjenester smelte sammen. Allerede i Windows 7 er det tegn til en slik tilnærming, ved at flere av verktøyene som tidligere har fulgt med Windows, nå tilbys som en del av den nettorienterte Windows Live-pakken.

Det er ventet at Windows 8 vil bli lansert i 2012, omtrent tre år etter Windows 7.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.