Jobben var ikke slik jeg hadde tenkt - hva gjør jeg?

Tone (24) er programmerer / utvikler. Hun trodde hun forstod hva jobben innebar da hun ble ansatt. Nå har hun mye ansvar og kvier seg for å slutte.

Tone (24) er programmerer / utvikler. Hun trodde hun forstod hva jobben innebar da hun ble ansatt. Nå har hun mye ansvar og kvier seg for å slutte.

Tone spør: Jeg ble ansatt rett etter å ha gjort meg ferdig med utdannelse (to måneder siden). Trives godt med miljøet her, men "hater" arbeidsoppgavene. Jeg misforstod nemlig hva jeg skulle jobbe med her. Så begynte jeg i det stille å søke på andre jobber. Hadde ikke tenkt å si noe før jeg eventuelt hadde fått en ny jobb. Så kom bomben - vi var egentlig to nye i avdelingen vår og plutselig sa han andre opp. Dilemmaet jeg nå har er om jeg skal informere om at jeg ser etter andre jobber. Jeg er temmelig sikker på at min arbeidsgiver får et problem hvis jeg slutter nå. Samtidig har jeg dårlig samvittighet fordi jeg er nokså sikker på at jeg kommer til å slutte, og da sitter de plutselig her uten nok folk. Men jeg har jo prøvetid. Har du et godt råd?

Anne svarer: Det finnes ikke noe fasitsvar på hva du skal gjøre. Det er nok mange som er kommet i din situasjon hvor arbeidsoppgavene viser seg å være annerledes enn det man trodde på forhånd - enten ved at arbeidsgiver har "oversolgt" stillingen, eller fordi partene rett og slett har kommunisert for dårlig. Kanskje kan dette rettes på ved å forsøke å få til en god dialog rundt arbeidsoppgavene. Jeg synes at du skal ta sjansen på å ta dette opp med din arbeidsgiver.

Hva med å fortelle ham at du hadde inntrykk av at den jobben du takket ja til så slik og slik ut - og så beskrive for ham hva du egentlig trodde du takket ja

til, og hva du egentlig ønsker å jobbe med. Hvis jobbinnholdet ditt ikke kan endres på - vil jeg tro din arbeidsgiver har forståelse for at det ikke er her du ønsker å være.

Til toppen