Jobber for frivillig avtale med kreditorer

I løpet av få uker planlegger Globalstar å be om konkursbeskyttelse om selskapet ikke når en frivillig avtale med sine kreditorer. Konsernsjef Olof Lundberg (bildet) har store problem med å snu utviklingen i selskapet som snart går tom for penger.

Globalstar Inc har tidligere meldt at selskapet kun har penger til å drive ut året med dagens nivå. Nå håper selskapet å få kreditorene med på en frivillig løsning. Samtidig foregår samtalene med potensielle investorer.

Konsernsjef Olof Lundberg, som overtok sjefsstolen i Globalstar i mai har riktignok bred erfaring fra satellittindustrien med 16 år som konsernsjef i Inmarsat og noen få år som leder av ICO. Men jobben i Globaltar har vist seg tøffere enn selv han hadde ventet.

I august sa han opp halvparten av de 340 ansatte for å drøye kontantkassa på 98 millioner dollar så lenge som mulig. De 58.000 kundene ringer ikke for spesielt mye. I hele andre kvartal var trafikkinntektene på 2,3 millioner dollar, noe som falt til 1,4 millioner i tredje kvartal. Dette er 240 kroner per kunde i tredje kvartal, mens tilsvarende for en normal mobilaktør er rundt 300 kroner i måneden.

Inntektene holder ikke til å betale regningene for vedlikehold og drift av det satellittbaserte mobilnettet som er kjernen i Globalstars tjenesteproduksjon.

Tredjekvartalstallene fra Globalstar er ikke spesielt bedre lesning enn tilsvarende for andre kvartal, bortsett fra at tapene er mindre og inntektene større. I kvartalet endte driftskostnadene på 19,7 millioner dollar, før avskrivninger på satellittnettet. Globalstar vil sitte igjen med 45 millioner dollar mot slutten av året. Selskapet sitter på verdier til 514 millioner dollar, mens gjelden er på 3,3 milliarder dollar.

Lundberg kommenterer kvartalstallene med å konstatere bedringen og at selskapet nå går i forhandlinger med kreditorene for ytterligere å kunne bedre resultatet. Klarer ikke selskapet å nå en frivillig avtale med sine kreditorer og mulige investorer, så vil selskapet søke konkursbeskyttelse på eget iniativ melder selskapet i en børsmelding.

Til toppen