AVTALER & KONTRAKTER

Jobber med smidig-avtale

Difi har satt i gang arbeidet med en ny statlig standardavtale for smidig utvikling.

Hans Christian Holte og Difi utarbeider statlige standardavtaler for smidig utvikling.
Hans Christian Holte og Difi utarbeider statlige standardavtaler for smidig utvikling. Bilde: Marius Jørgenrud

Det har i flere år vært etterspurt et avtaleverk for offentlig sektor som omfavner såkalt smidig utvikling. Prinsippene bak smidig er lite kompatible med dagens anbefalte standardavtaler, som utarbeides av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).

Arbeidet med smidige kontrakter har vært sterkt forsinket, men Difi-direktør Hans Christian Holte opplyser til digi.no at de håper den nye Statens Standardavtale (SSA) for smidig kan være klar innen utgangen av 2012.

– Grunnen til å utvikle en smidig SSA er vel hovedsakelig to: At smidig utvikling kan by på noen særegne relasjoner og utfordringer i forholdet mellom kunde og leverandør, og at smidig utvikling har blitt brukt som metode i økende grad, skriver Holte i en e-post til digi.no.

Holte opplyser at de har hyret inn advokatkontoret Wikborg Rein, som skal bistå Difi med å utarbeide de nye retningslinjene.

I tillegg til arbeidet med standardavtaler tilpasset smidige arbeidsprosesser vil også Difi ha en kvalitetsrevisjon av alle statens standardavtaler som direktoratet har ansvar for. Men det blir ikke en større revisjon neste år, forteller Holte.

Tidligere i høst kunne digi.no melde om sterk misnøye mot avtaleverket som offentlige virksomheter bruker når de kjøper IT-tjenester, og flere store aktører har tatt til orde for endringer.

Difi har lagt ut en liste med innspill de har fått fra leverandørene på sine nettsider, men avviser at det kommer noen store endringer med det første.

– Selv om det er bestemmelser i avtalene som det er diskusjon rundt, så er ikke vi nødvendigvis enige i at de derfor må endres. Vi er tvert i mot godt fornøyd med avtalene. Det opplever vi at de fleste offentlige virksomheter også er, og mange av leverandørene også. Vi legger derfor ikke opp til å foreta større endringer nå, skriver Holte i en e-post til digi.no.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.