KARRIERE

Jobbfesjå med åpen grind

- Når databransjens store jobbfesjå Nordic Career Futures går av stabelen i hovedstaden i november, kan fort løsskjegg og -barter bli utsolgt på morobutikken Standard, mener hodejeger Gunnar Krogh-Tonning.

Gunnar Krogh-Tonning
13. okt. 1999 - 10:06

Omkring 300 jobbsøkere stiller opp på et av Oslos store hoteller for å skaffe seg ny jobb uten at arbeidsgiveren får snusen i det. Omtrent 20 norske og internasjonale selskaper er på deltakerlisten, klare til å kapre nye medarbeidere blant 300 utvalgte kandidater.

Idéen om et treffsted for jobbsøkere og selskaper med stort behov for nye folk, er i og for seg god. Men kandidatene bør vite hva de går til. Sjansen for å møte noen i hotellkorridorene som de helst ikke vil møte under slike omstendigheter, er svært stor.

Begreper som lojalitet og integritet er fristende å nevne. Jeg ønsker EMDS Consulting Norway til lykke med arrangementet, men bare minner om at anonymitet overfor oppdragsgiver helt frem til sluttfasen ofte er nødvendig for å kapre de beste søkerne. De beste søker jo vanligvis ikke, eller i denne sammenhengen; stiller ikke opp på fesjå.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.