RESULTATERFINANS

Jobline sier opp 150

Rekrutteringsportalen Jobline har hatt et trått svensk marked i første kvartal. Nå sier selskapet opp 150 av rundt 600 ansatte. Den norske ledelsen venter ingen reduksjoner i Norge.

Ole-Andreas Krohn
5. apr. 2001 - 10:05

Internettrekrutteringsportalen Jobline tar nå kraftig tak for å redusere selskapets kostnadsbase.

Selskapet skriver i en pressemelding at de på grunn av de makroøkonomiske rammebetingelsene vil kutte både staben og kostnadene med 25 prosent.

Tiltakene gjøres for å opprettholde målsettingen om positiv kontantstrøm fra første kvartal 2002.

Nedskjæringen skjer i forhold til nivået fra fjerde kvartal 2000 og selskapet sier dermed opp 150 personer innen back-office funksjoner og administrasjonen.

Utviklingen i første kvartal skal ha gitt et svakere marked for rekruttering og annonsering i den skandinaviske delen av virksomheten.

- I Norge er vi 37 personer, sier administrerende direktør i Jobline Norge, Haakon Gellein til digitoday.no. - Men vi er "on track" og vi foreventer ikke at det blir kutt i den norske virksomheten, sier han.

Det er dermed ting som tyder at den svenske virksomheten kan ha møtt kraftig motbakke i første kvartal.

Selskapet skriver at omsetningen for konsernet vil falle svakt fra fjerde kvartal til første kvartal. I fjerde kvartal 2000 omsatte konsernet for 78,2 millioner svenske kroner.

På grunn av bedre resultater i virksomheten utenfor Skandinavia forventer selskapet at det samlede resultatet før avskrivninger ( EBITDA ) vil være på nivå med resultatet fra fjerde kvartal.

Selskapet varsler imidlertid at de i forbindelse med nedbemanningene vil belaste restruktureringskostnader ved fremleggelse av tallene for første kvartal. Noe størrelse på nedskrivningene opplyser selskapet ikke.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.