JUSS OG SAMFUNN

Jobline verdsatt til 2,6 milliarder

Det svenske nettbaserte jobbsøkerselskapet Jobline er klart for Stockholm-børsen. Selskapet som er en av konkurrentene til norske StepStone vil bli priset til 2,6 milliarder svenske kroner.

Jobline er det siste Internett-selskapet som går på børs i Stockholm. Selskapets emisjon i forkant av noteringen lykkes og selskapet fikk inn 700 millioner kroner. Derav verdien på selskapet på 2,6 milliarder svenske kroner.

Til sammenligning kan det nevnes at den norske konkurrenten StepStone per i dag har en markedsverdi på 6,5 milliarder norske kroner.

Jobline er etablert i 11 europeiske land.

Da digitoday.no ringte Norges-sjefen for Jobline, Haakon Gellein, spurte vi han om hva Jobline nå skulle bruke sine nyinnhentende 700 millioner svenske kroner til.

- Vi skal utvikle teknologien vår, ved blant annet å bygge videre på "matching-teknologien". Vi skal fortsette rekrutteringen av gode mennesker og vi skal gjøre markedsføring, blant annet i markeder hvor vi enda ikke har så godt fotfeste i som i dag, sier Gellein.

- Skal Jobline øse ut annonsepenger for å konkurrere med for eksempel StepStone?

- Vår strategi er å ta utgangspunkt i kundesiden. Vi skal også bygge merkevare, men med andre metoder, og langt billigere enn andre. Det vil si at vi går rett mot målgruppen, for eksempel ved å gi ut stipend, auksjonere bort sykepleiere og annonsere i nisjeportaler som styrker oss i de segmentene vi vil inn i. Vi er lønnsomme på noen områder, og det er en grunn til det, sier Gellein til digitoday.no

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.