Jobpilot legger ned hovedvirksomheten i Norge

Jobpilot snur den norske virksomheten på hodet. Den tradisjonelle virksomheten flyttes til Sverige og i stedet skal det satses på salg av rekrutteringsrelaterte IT-løsninger.

Internettrekrutteringstjenesten Jobpilot foretar nå en helomvending av driften i den norske delen av selskapet og overfører den tradisjonelle virksomheten til styring fra Sverige.

Selskapet har analysert virksomheten og inntjeningspotensialet i de ulike landene og har konkludert med et behov for tettere koordinering mellom Sverige og Norge. Internettrekrutteringsselskapet har med andre ord ikke den store troen på potensialet i den tradisjonelle virksomheten i Norge.

Ut forsvinner dermed fem av dagens åtte stillinger ved det norske kontoret. De angjeldende personene skal ha fått tilbud om fortsatt ansettelse ved selskapets kontor i Gøteborg.

- Vi vurderer vekstutsiktene innen tradisjonell internettrekruttering som moderate i Norge og det er knallhard konkurranse, sier talsmann Kim Stian Ervik i Jobpilot Norge til digitoday.no.

I november i fjor fusjonerte Jobpilot inn selskapet Virtual Village. Det er dette selskapets produkter som nå skal være hovedsatsningen i det norske markedet.
Dette betyr at det fremover blir fokus på salg av ASP- og klientbaserte rekrutteringsløsninger. Systemene har vært testet i det norske markedet siden februar.

- Vi har testet produktet mot 10 større kunder og interessen er definitivt positiv. Vi bedømmer mulighetene innenfor dette området rett og slett som bedre og kommer til å trappe opp dette fremover, sier Ervik til digitoday.no.

- På noe sikt kan vi være på jakt etter konsulenter igjen for å bygge ut denne aktiviteten, avslutter Ervik.

På konsernbasis holder Jobpilot fast ved sitt mål om å drive med fortjeneste i fjerde kvartal i år.

Til toppen