BEDRIFTSTEKNOLOGI

Jobs avvisende til toppjobb

I en konferansesamtale med analytikere tirsdag, holdt Jobs på sitt standpunkt om at han ikke tar toppjobben i Apple. Likevel benekter Apple at Jobs har bestemt seg.

Jens Kanden
29. okt. 1997 - 14:08

I kjent stil avviste Steve Jobs tirsdag at han tar jobben som toppsjef i Apple på en slik måte at døren fortsatt står på gløtt. I forbindelse med fremleggelsen av Pixars resultater - animasjonsstudiet som Jobs leder - sa Jobs at han regner med å returnere for fullt til Pixar i begynnelsen av 1998. Jobs sa han var sikker på at selskapet ville finne en permanent administrerende direktør innen utgangen av året.

Etter at Jobs indikerte at han vurderte å droppe interim fra tittelen sin i forbindelse med en Macromedia-konferanse tidlig denne måneden, har det blitt rapportert - også i digi.no - at Jobs ville ta toppjobben i Apple på permanent basis. Jobs skulle fundere på toppjobben i forbindelse med en ferie på Hawaii.

Til tross for at Jobs sier at han ikke tar toppjobben i Apple, benekter Apple at Jobs har tatt noen endelig beslutning. Talskvinne Katie Cotton i Apple sa tirsdag til MacWEEK at en Reuters-melding om at Jobs' ikke tar toppjobben er resultat av rykter etter en telekonferanse med analytikere. I henhold til Cotton, var det ikke annet å lese i Jobs' bemerkninger enn å bekrefte at han er interim toppsjef i Apple og at selskapet står fast ved at det vil utnevne en ny toppsjef innen utgangen av året.

- Jobs sa ikke på den ene eller andre måten om han kan tenke seg å fylle rollen, uttalte Cotton. - Vi fortsetter søket etter ny toppleder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.