BEDRIFTSTEKNOLOGI

Jobs fredet i Apple

Steve Jobs har en meget høy stjerne i Apple-styret for tiden. Et styremedlem sier Jobs kan forbli interimsjef så lenge han ønsker.

Jens Kanden
3. apr. 1998 - 11:57

Tirsdagens styremøte i Apple Computer ga ingen lederavklaring. Det ble rapportert i forkant av møtet at styret ville legge press på Jobs for å få ham til å si ja til toppjobben på permanent basis. Etter møtet er det klart at Jobs forblir interimsjef, og at han kan være det så lenge han selv ønsker.

- Det er virkelig ingen hast med å endre adjektivet "interim" foran sjefstittelen, sier styremedlem Jerome York i et intervju med Bloomberg News. - Han ble ikke gitt noen ultimatum.

Jobs har konsolidert Apple Computer, oppnådd plussdrift - i hvert fall i ett kvartal, og fått aksjekursen opp på et nivå rundt 26-27 dollar - etter at den var nede i 12-13 dollar. Han har snudd den negative "psykologien" som hemmet selskapet, ansatte, presse, og markedsaktører. Apple svever på en nyvunnen optimisme, noe som er viktig for at kunder skal komme tilbake til selskapet. Det holder ikke for Apple bare å nå den harde kjerne av Apple-brukere, selskapet må tiltrekke seg nye kunder for å snu nedgangen i salget.

Uansett er det klart at interimsjefen Jobs er fredet av styret så lenge han fortsetter å levere gode resultater.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra