BEDRIFTSTEKNOLOGI

Jobs har slått rot i Apple

Steve Jobs blir stadig mer involvert i driften av Apple Computer. Nå vurderer han å droppe interim fra sin tittel og bli permanent leder av selskapet, i henhold til en kommentar han ga på Macromedias brukerkonferanse torsdag.

Jens Kanden
10. okt. 1997 - 11:40

Det ville ikke være verdens største sensasjon om Steve Jobs glir over i rollen som permanent administrerende direktør i Apple Computer. Apple-observatører melder at han er involvert i alt som skjer i selskapet for tiden.

Selv om Jobs blitt tatt for alvor når han sier at han ønsker å bruke mer tid med familien og at han trives i jobben som sjef i Pixar, tror stadig flere at han rett og slett ikke er i stand til å gi slipp på tøylene i Apple nok en gang. Det er få som tviler på at hjertet hans fortsatt banker for selskapet han grunnla i en garasje med Steve Wozniak i 1976.

Hvis Apple greier å finne en toppkandidat til stillingen som administrerende direktør i selskapet, vil han nok vike plassen. Problemet er bare at Jobs selv er et hinder for nettopp å finne en ny lederkandidat. Analytikere tviler på at en leder på toppnivå ønsker å rapportere til den karismatiske gründeren.

Til tross for at mange har kritisert Jobs for å ha torpedert Mac-klonemarkedet, får han gode skussmål for å ha reenergisert Apple igjen. Mange ser på Jobs som den eneste som kan redde selskapet. Den nye reklamekampanjen - "Think Different" - oser av Steve Jobs. Det er vanskelig å se hvordan en tradisjonell amerikansk toppleder skal kunne gå inn og videreføre og virkeliggjøre Apples annerledes-visjon. Gil Amelio var en slik leder og han klarte det ikke.

De fleste signalene tyder på at vi vil få se et fortsatt annerledes Apple med Steve Jobes ved roret.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.