Jobs ikke til Macworld

Apple Computer kjører frem iMac som det store trekkplasteret på Macworld. De største forventningene er dog skapt som følge av at Jobs selv ikke kommer til å være fysisk til stede på messen.

I Apples melding torsdag ble det kunngjort at Phil Schiller - direktør for Apples produktmarkedsføring på verdensbasis - skal holde åpningstalen på Macworld 8. juli. Interimsjef Steve Jobs deltar - men ikke i egen person - han vil slutte seg til Schillers presentasjon via satellitt.

Nyheten har vært kjent i Mac-markedet en stund, og spekulasjoner om årsaken har ført til livlige diskusjoner på nettet. Nettstedet Apple Reckon hinter at Jobs uteblivelse kan ha med Disney å gjøre. Rykter om at Disney og Apple skal inngå et nært samarbeid, sogar at Disney tar over Apple, har versert i lang tid. Nå dras også Jobs' animasjonsselskap Pixar inn i spekulasjonene. Det blir også sagt at Jobs og Lou Gerstner i IBM har begynt å snakke sammen igjen - noe som har fått fart på spekulasjonene om at noe "stort" er på gang mellom Apple og IBM.

Det som er kjent er at Apple plasserer iMac som en hovedattraksjon på Macworld. Amerikanske Apple-forhandlere vil se iMac på sine prislister fra Apple allerede tidlig i juli, selv om maskinen først blir tilgjengelig i august. Det kan tyde på at Apple ønsker å ta forhåndsbestillinger allerede under Macworld. iMac ble kunngjort til en pris av 1.299 dollar, men ting tyder nå på at prisen reduseres til 1.199 dollar.

Apples kunngjøring om at iMac kommer med "bare" et 33K-modem har fått stor oppmerksomhet. Etter det digi.no erfarer vil iMac komme i to versjoner, én med et 56K-modem og én uten modem.

Et annet spørsmål rundt iMac er tilgjengelig tilleggsutstyr. Maskinen har som kjent ikke floppy-drev eller SCSI-tilknytning. Derfor venter markedet at en rekke tredjepartsleverandører vil vise utstyr som kan kobles til iMac.

iMac er et meget sentralt element i Apples strategi for ikke bare å oppnå lønnsomhet, men reell vekst. En vellykket lansering av iMac kan føre til så mange som 500.000 solgte iMac i 1998. Det kan saktens behøves ettersom Apple har litt rusk i maskineriet når det gjelder G3-baserte PowerBooks, noe som påvirker selskapets leveringsevne. Dog skulle problemene ikke være av en så alvorlig art at det påvirker selskapets fiskale 3. kvartalsresultater (15. juli 1998).

Til toppen