BEDRIFTSTEKNOLOGI

Jobs kutter i Apple

Apple Computer står - i henhold til informerte kilder - overfor nye runder med kutt i bemanningen. Markedsavdelingen er utsatt, og tidligere denne uken ble det kjent at markedsdirektør - Guerrino De Luca - slutter i selskapet.

Jens Kanden
19. sep. 1997 - 13:07

Amelio forfremmet De Luca til markedsdirektør i februar i år, så med De Lucas avskjed er siste toppleder fra teamet til tidligere toppsjef, Gil Amelio, borte fra Apple.

Apple har bekreftet at selskapet går igjennom alle avdelinger for å se på blant annet bemanning og produktmiks. Dermed fortsetter konsolideringen og saneringen som i sin tid ble startet av Gil Amelio.

Mens Amelio jobbet for å få Apples nullpunkt ned til mellom 7 og 8 milliarder dollar, blir det sagt at nyutnevnt interim administrerende direktør, Steve Jobs, jobber mot et nullpunkt som vil ligge på mellom 5 og 6 milliarder dollar. Dette betyr nødvendigvis ytterligere nedskjæringer i blant annet bemanningen.

- Vi kan ikke gå ut med spesifikke tall om mulige oppsigelser fordi en rekke ansatte vil bli flyttet over i nye divisjoner som ledd i omstruktureringen, sa en talsperson for Apple.

Selskapet har allerede røpet at det dropper Advanced Technology Group - en programvaredivisjon og Reliability, Quality and Assurance Group - en divisjon som står for kvalitetssikring.

Analytikere sier det er for tidlig å si om det vil bli få eller mange oppsigelser i denne runden, men det er enighet om at markedsavdelingen er utsatt. Likevel var en analytiker som Reuters snakket med overrasket over at De Luca sluttet, fordi han - til tross for å ha vært en av Amelios menn - også ble regnet som en alliert av Steve Jobs.

Apple-eksperter mener at De Luca kan ha sluttet fordi han ikke likte den nye retningen selskapet har tatt etter at Jobs tok over. Med Jobs på plass og ny administrerende direktør på vei inn, kan De Luca ha vurdert sine karrieremuligheter i Apple som dårlige.

- Dette er en personlig avgjørelse og reflekterer ikke en vurdering av selskapets muligheter, skrev De Luca i en melding. - Vi ser en rekke endringer i Apple, og jeg har tro på at Apple vil skinne igjen.

De Luca begynte i Apple i Italia i 1998, og i 1992 ble han forfremmet til ansvarlig for bedriftsmarkeder i Apple Europe. Han ledet Claris Corporation - Apples programvareselskap, fra 1995 til 1997 før han ble markedsdirektør for hele selskapet i februar i år. Før De Luca begynte i Apple jobbet han 11 år i Olivetti.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.