Jobs sier nei

Såpeoperaen i Cupertino fortsetter. Amerikansk presse har lansert Steve Jobs som kandidat for styreformannsjobben i Apple. Siste nytt, i henhold til Wall Street journal og San Francisco Chronicle, er at Jobs sier nei.

Såpeoperaen i Cupertino fortsetter. Amerikansk presse har lansert Steve Jobs som kandidat for styreformannsjobben i Apple. Siste nytt, i henhold til Wall Street journal og San Francisco Chronicle, er at Jobs sier nei.

Da ryktet spredde seg på Wall Street om at Steve Jobs ville bli tilbudt å styreformann i Apple, steg aksjekursen til Apple med 5 prosent. Investorene tror dermed at Jobs vil være et meget godt emne for å ta over Gil Amelio halvspiste Apple.

Siste nytt om Steve Jobs kommer fra prestisjetunge Wall Street Journal i dagens online-utgave. De har snakket med personer som står "svært nær" Jobs. Resultatet av denne rundspørringen skal være at Jobs hverken vil bli styreformann eller administrerende direktør. Han har nok med Pixar og vil bruke mer tid med familien.

Onsdag skal Steve Jobs ha sendt en e-post til alle i Pixar hvor han avkrefter ryktene om at han skal ta over Apple-roret. Detaljene om e-postbeskjeden - som skulle være hemmelig - ble offentliggjort i San Francisco Chronicle online i dag.

- Styret spurte om jeg ville bli styreformann. Jeg avslo, skriver Jobs.

- Deretter spurte de om jeg ville bli president. Igjen avslo jeg.

- Jeg stortrives med min jobb i Pixar. Ikke bry dere om disse ryktene. For det er alt det er. Rykter. Jeg har ingen planer om å forlate Pixar, avsluttet han.

Jobs innflyelse har i alle fall økt betraktelig den siste tiden. Han skal holde åpningstalen på MacWorld Expo neste uke. Han sendte en beskjed til alle Apple-ansatte og kunngjorde at innløsningsverdien for de ansattes aksjeopsjoner ble senket til $13,25 for å reflektere det nye nivået på Apples aksjekurs. Memoet var signert "Steve and the Executive Team" og var avsluttet med "You cannot mandate productivity, you must provide the tools to let people become their best".

Jobs er også blitt observert i samtaler med ledere fra forskjellige avdelinger i Apple om deres strategi i forbindelse med MacWorld Expo som skal holdes i Boston neste uke.

Hverken Jobs eller Apple har kommentert det som ble skrevet i Wall Street Journal eller i San Francisco Chronicle.

Til toppen