BEDRIFTSTEKNOLOGI

Jobs sjokkerer med plusstall

Steve Jobs og Apple Computer overrasket alle som følger selskapet ved å kunngjøre at Apple vil levere et overskudd i fiskalt førstekvartal. Mens omsetningen har fortsatt å falle, endte resultatet på pluss millioner.

Jens T. Kanden
7. jan. 1998 - 10:33

En fornøyd Steve Jobs kunne tirsdag fortelle at Apple kommer til å få et netto overskudd for fiskalt 1. kvartal 1998 på rundt $45 milllioner av en omsetning på $1,575 milliarder. De endelige tallene for kvartalet blir offentliggjort 14. januar. I fiskalt førstekvartal 1997 tapte Apple $120 millioner av en omsetning på $2,1 milliarder.

- Vi er svært fornøyd med at de nye planene våre har begynt å virke, sa Jobs.

- Selv om det fortsatt er mye som gjenstår, er det klart at Apple er tilbake som en nøkkelaktør.

I en pressemelding forklarer selskapet at overskuddet kommer som følge av bedre bruttomarginer og kostnadskutt.

Salget av de nye G3-baserte Power Mac-maskinene har bidratt til de positive tall. Apple har solgt 133.000 G3 Power Mac-er siden lanseringen 10. november 1997, som er 53.000 flere enn det selskapet hadde regnet med. Også samarbeidet med CompUSA - den amerikanske datavarehuskjeden - har bidratt til suksessen. I de 57 CompUSA-butikkene hvor det har blitt bygget en Apple-butikk i butikken, har salget av Apple-utstyr vokst kraftig. Nettbutikken til Apple bidro med en omsetning på $20 millioner siden butikken åpnet 10. november.

I henhold til estimatbyrået First Call var det konsensus blant analytikere at Apple ville tape $0,06 per aksje i fiskalt førstekvartal 1998.

Apples aksje steg $3,06 til $18,94 på Nasdaq-børsen som følge av de positive tallene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.