BEDRIFTSTEKNOLOGI

Jobs solgte tidlig og tapte mill

Ryktene på forsommeren om at Steve Jobs solgte 1,5 million aksjer viser seg å være riktige, melder Time Magazine. - Ja, jeg solgte aksjene og hadde gitt opp troen på Apple og at styret ville få utført noe, sa Jobs. Han har siden selv bidratt til at kursen har steget kraftig fra bunnpunktet i begynnelsen av juli.

11. aug. 1997 - 19:08

digi meldte 2. juni i år at Jobs hadde solgt de aksjene han hadde fått ved Apples overtakelse av NeXT. Apple ville ikke bekrefte om Steve Jobs hadde solgt aksjene, men uttalte at Jobs kun hadde registrert aksjene med børsmyndighetene - en forutsetning for å kunne selge aksjene.

Spekulasjonen startet da en anonym person hadde solgt 1,5 millioner aksjer, likt det antall aksjer som Jobs hadde.

Nå er det imdelertid offiselt, Jobs solgte 1,5 millioner aksjer til en enhetspris på USD 15. Dette sier han til Time Magazine. Kursene har siden steget kraftig, og Jobs har selv fått mye av æren for den positive utviklingen. Sent i forrige uke var kursen oppe i USD 30, men den har siden falt endel i tråd med en generell nedgang på NASDAQ-børsen i USA. I skrivende stund (mandag 17:45) ligger kursen på USD 24,94).

Dette innebærer at Jobs manglende tro på Apple har kostet ham minst USD 15 millioner.

- Ja, jeg hadde gitt opp håpet om at Apples styre kunne gjøre noe. Jeg trodde ikke at kursen ville stige, sier Steve Jobs til Time Magazine

Steve Jobs har nå kun én aksje i Apple, men det er ingen angrende Jobs som forteller om aksjesalget.

- Hvis de ansatte har problemer med dette så har jeg ingen problemer med å returnere til Pixar, sa Jobs.

(Kilde: Time Magazine)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.