KARRIERE

Jobs-yndling skal hjelpe Motorola

Guy Kawasaki mener selskapet har uante muligheter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. mars 2013 - 14:57

Guy Kawasaki var på 1980-tallet evangelist for Apple. I 1997 skal ha takket nei til toppjobben i selskapet.

Nå er det klart at Kawasaki skal hjelpe en annen fallert stjerne til ny storhet. I forrige uke kunngjorde Kawasaki at han er ansatt som rådgiver for Motorola Mobility.

Så veldig overraskende er dette kanskje ikke. 58 år gamle Kawasaki fortalte nylig at han har gått vekk fra Apples iOS-produkter til fordel for Android, både på mobilen og nettbrettet. Han er også en svoren tilhenger av Google-tjenesten Google+.

Kawasaki forteller i kunngjøringen at han skal fokusere på produktdesign, brukergrensesnitt, markedsføring og sosiale medier.

Minner om Apple

– Motorola minner meg om Apple i 1998: en pioner i sitt markedssegment, ingeniørdrevet og moden for innovasjon. Jeg mener at fantastiske produkter kan endre alt. For eksempel var skapelsen av iMac G3 (Mac-ene som kom i farger som Bondi, Strawberry, Blueberry, Lime og Grape) var en vesentlig hendelsen for Apple, skriver Kawasaki.

– Som en del av Google, er det knapt noen grenser for Motorola, og jeg er begeistret over å veilede dette laget, skriver han.

Noe av det første han har gjort i sin nye stilling, er å etablere en Google+-gruppe for diskusjon om mobile enheter. Gruppen er ikke begrenset til enheter fra Motorola eller basert på Android.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.