BEDRIFTSTEKNOLOGI

Joda - Linus Torvalds har aksjer i Red Hat

- Jeg klager overhodet ikke, sier Linus Torvalds til Wall Street Journal etter Red Hats mange milliarder store børsemisjon. Det drypper litt på Linux-guruen også, stikk i strid med hva de fleste trodde.

Eirik Rossen
19. aug. 1999 - 11:25

Det har tidligere vært antatt at den uegennyttige og finansielt uinteresserte skaperen av operativsystemet Linux - noe av det nærmeste IT-verden kommer en helgen - ikke har aksjer i Red Hat, Linux-distributøren som gikk på børs i forrige uke og som i dag har en markedsverdi på rundt 40 milliarder kroner.

Antakelsen er avsannet av Wall Street Journal som skriver at Torvalds for lenge siden fikk aksjer som gave av Red Hat. Også andre Linux-distributører har sørget for mannen de kan takke for alt de gjør, i form av gratis aksjer.

Men spesielt rundhåndet har ikke Red Hat vært. Torvalds sier at gevinsten hans ennå ikke rekker til "et pent hus i området", men så bor han jo i Silicon Valley der et pent hus gjerne koster noen millioner dollar. Ellers sier han at gevinsten var absolutt merkbar, og at han overhodet ikke klager.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.