BEDRIFTSTEKNOLOGI

Johannesson slutter i Telenor Bedrift

Daniel Johannesson har sagt opp jobben som adm. direktør i Telenor Bedrift for å tiltre stillingen som generaldirektør i Statens Järnvägar (SJ) i Stockholm. Nærhet til familien oppgis som hovedgrunn til at Johannesson nå flytter hjem til Sverige.

Øystein Kvistad
24. okt. 1997 - 12:57

- Johannesson tiltrer toppstillingen i Sveriges svar på NSB den 1. februar 1998. Johannesson fortsetter som administrerende direktør i Telenor Bedrift frem til dette, opplyser informasjonsdirektør Jan Kristensen til digi.no.

- Dette var et tilbud som jeg ikke kunne si nei til. Samtidig synes jeg det er både trist og for tidlig å forlate Telenor Bedrift nå. Jeg har stor tro på at Telenor Bedrift vil hevde seg med styrke i tele- og data-bransjen i årene som kommer, sier Daniel Johannesson.

- Jeg beklager at Daniel Johannesson har valgt å slutte i stillingen som adm. direktør i Telenor Bedrift. Imidlertid har jeg forståelse for at den nye stillingen lokker og at familiesituasjonen har bidratt til denne beslutningen. Vi ønsker Daniel lykke til og samtidig vi vil nå prøve å finne hans etterfølger så raskt som mulig, sier Jon Fredrik Baksaas, styreformann i Telenor Bedrift.

Johannesson tiltrådte i Telenor Bedrift i våres, og opprinnelig var planen at kona etterhvert skulle flytte med til Norge. Nå viser det seg at hun - blant annet av egne karriereønsker - likevel ikke flytter til Norge. Når Daniel Johannesson nå fikk tilbud om direktørjobben i Statens Järnvägar kunne han ikke si nei, opplyser Jan Kristensen til digi.no.

- Johannesson beklager sterkt at han forlater oss alt for tidlig, og det gjør hans kolleger også. Daniel har på kort tid kommet veldig godt i gang her hos oss, og vi synes det er trist at han slutter etter bare et halvt år i direktørstolen. Johannesson har greid å etablere et godt nettverk med ledere, mellomledere, fagforeningsledere og ansatte for øvrig - og vi hadde sett fram i mot å dra nytte av hans samlende kraft i tiden som kommer, sier Kristensen.

Som i Norge har svenskene splittet opp jernbanedriften i to selskaper. Det svenske Banvärket (tilsvarende Jernbaneverket her hjemme) sitter på jernbaneselskapets teleinfrastruktur, mens Statens Järnvägar styrer person- og godstransportbiten. Johannesson skal altså ikke ta opp kampen med Telia når han etter årsskiftet flytter hjem til Sverige, men blir transportdirektør.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.