John Collison i Stripe er verdens yngste selvskapte milliardær

Snapchat-gründer Evan Spiegel vippet av tronen.

- Vi var en gjeng gründere med erfaring fra oppstart av nettbutikker som savnet en betalingsløsning som var like brukervennlig for butikkene som for kundene. Vi ønsket å lage en løsning som kan brukes av alt fra små oppstartsbedrifter til globale selskaper, men en enkel og transparent prising, sa gründer og administrerende direktør John Collison til DN i fjor sommer.
- Vi var en gjeng gründere med erfaring fra oppstart av nettbutikker som savnet en betalingsløsning som var like brukervennlig for butikkene som for kundene. Vi ønsket å lage en løsning som kan brukes av alt fra små oppstartsbedrifter til globale selskaper, men en enkel og transparent prising, sa gründer og administrerende direktør John Collison til DN i fjor sommer. (Bilde: Stripe)

Snapchat-gründer Evan Spiegel vippet av tronen.

Google bestemte seg for å investere rundt 1,3 milliarder kroner i det nye betalingselskapet Stripe. Det gjør at John Collison (26) er verdens yngste selvskapte milliardær. Det skriver Forbes.

Dermed er Snapchat-gründer Evan Spiegel vippet av tronen.

Verdsatt til 81 milliarder

Det amerikanske teknologiselskapet er nå verdsatt til 81 milliarder kroner. 

Stripe leverer en nettbetalingstjeneste. Ifølge egne hjemmesider håndterer de flere milliarder dollar i året via nettransaksjoner for små- og mellomstore bedrifter. 

Stripe gjør det mulig å handle via bare noen få klikk i nettbutikkene som har integrert betalingsløsningen. 

Selskapet tjener blant annet penger på gebyrer.

– Vi var en gjeng gründere

Ifølge DN skal gebyret være på rundt to kroner per transaksjon, i tillegg havner rundt to prosent av kjøpesummen direkte i Stripes lommer. 

 Vi var en gjeng gründere med erfaring fra oppstart av nettbutikker som savnet en betalingsløsning som var like brukervennlig for butikkene som for kundene. Vi ønsket å lage en løsning som kan brukes av alt fra små oppstartsbedrifter til globale selskaper, men en enkel og transparent prising, sa gründer og administrerende direktør John Collison til DN i fjor sommer.

Kommentarer (13)

Kommentarer (13)
Til toppen