Johnny vil beholde Cash selv

Johnny Cash, mannen i svart med eget nettsted, godtar slett ikke at slovenere publiserer hitsangen Ring of Fire på web uten mannens tillatelse.

Johnny Cash, den største nålevende legenden innen country-musikken, sang ut overfor den amerikanske Kongressen denne uken. Han er opprørt etter å ha surfet innom et slovensk nettsted der det var mulig å laste ned en av hans mest kjente sanger, Ring of Fire.

- Kanskje burde jeg ha blitt smigret over at noen i Slovenia liker sangen min. Men når han eller hun gjør den tilgjengelig for millioner av mennesker, synes jeg ikke det er riktig, sa Cash ifølge USA Today.

Sammen med flere andre artister, som rocksangerne Sheryl Crow og Don Henley (The Eagles), appellerer Cash til myndighetene om å finne en løsning på opphavsrett og kunstneriske eiendommer i en digital tidsalder. Country-sangeren har brukt uken både til å lufte sine oppfatninger foran den amerikanske Kongressen og hovedorganisasjonen til den amerikanske plateindustrien.

- Jeg håper alle forstår at vi burde gjøre hva vi kan for å beholde en sterk opphavsrett og sørge for at den holder tritt med dagen nyeste teknologi. En opphavsrett er en rett, til og med i kyberrom, sa Cash.

Til toppen